Koers 1.12 Spiere - Helkijn

24 August 2015

Veel regen en wind werd voorspeld voor maandagavond en voor een keer zaten de weermannen er bonk op. Toch 36 moedigen aan de start in het landelijke Helkijn, waar de wegen er door modder en nattigheid spekglad bij lagen.

Al na 1 van de eerste bochten gaan ze net voor mij onderuit. Ik kan ze maar nipt ontwijken. Om terug te keren moet ik ineens een heleboel cartouches verschieten, maar ik kan gelukkig terug aansluiten. Maar de trend was gezet. Ik had een schrik opgedaan en ik verkoos om in de bochten achterin plaats te nemen en wat afstand te houden. Maar dat koste heel veel energie. Na iedere bocht moest ik gaten dichten. Bovendien schoot er met de regelmaat van de klok af en toe een renner af, waardoor ik meer gaten kon dichten.

Het duurde tot over halfweg tot ik een beetje in de koers kom, maar het peloton zou samenblijven voor een 3de plaats tot de laatste ronde. Het peloton van nog een 19-tal renners brak in 2. Ik zou geen risico's nemen in de laatste bocht en niet meer meespurt, maar ik kon gelukkig plots toch nog wegrijden uit mijn groepje wat mij een mooie 15de plaats opleverde.

Hiermee mag ik zeker tevreden zijn na de geleverde trainingsarbeid dit weekend.