Koers 1.12 Torhout

19 August 2015

De omloop van de Sparrenstede, een A koers met dus wat extra kilometers en prijzengeld, die wordt verreden op een prachtige omloop van 9km, kreeg slechts 63 renners aan de start. Die organisatie verdient echt beter. Ik ben echt in mijn sas de eerste ronden en spring met zowat alles mee, maar het duurt tot halfweg tot uiteindelijk 16 man weg is, waar ikzelf niet bij zit.

Gelukkig zijn veel goede renners niet mee, maar door een gebrek aan samenwerking loopt de kopgroep heel snel 2 minuten uit. Ik kan in de tegenaanval gaan met een Amerikaan. Zeker 25km hangen we daar alleen tussen peloton en kopgroep, tot een achtervolgende groep ons eindelijk inhaalt. Dit bleek de goede trein met heel wat goede renners aan boord. De achterstand met de kopgroep slonk als sneeuw voor de zon.

Helaas draaide het bij ons nooit echt goed rond, maar was het constant snokken en gaten die vielen. De groep zou splitten en ik behoor bij de 6 verliezers. Ik word laatste die uitrijdt op een 26ste plaats. Tevreden dat ik eens die extra kilometers in de benen heb en dat ik me alweer een stukje sterker voelde. Mijn rustig aanpak deze verlofperiode begint te lonen. Als ik me nu ook nog in het lopen en zwemmen kan herpakken ziet het er misschien nog niet zo slecht uit voor het BK crosstriathlon in Wenduine op 19/09.