Koers 1.12 Zonnebeke

28 August 2013

Op tempo.

69 renners daagden op voor de traditioneel sterk bezette en zware koers van Zonnebeke. Ik wist dat het een zware dobber zou worden met mijn pijnlijke voet, zwaarder kan bijna niet. Zo zit er elke ronde een bocht in van bijna 180°,waarna uit bijna stilstand weer geklommen moet worden. Ook op het langer stuk bergop naar Broodseinde zat de wind fel tegen. Waardoor het heel traag ging, met demarrages als gevolg. Dat zijn nu net de dingen die momenteel heel veel pijn doen.

14 man hadden al snel het hazepad gekozen, maar ik had geluk. Het peloton liet niet begaan en toen de kloof naar 20 sec teruggebracht was kon ik met 4 man de kloof dichten. Nog een 10-tal renners zouden komen aansluiten, maar het peloton was niet meer te bespeuren.

Met het grote geweld kan ik niet meedoen en al snel zijn er 7 voorop. Onze groep breekt constant, en gelukkig zitten er veel compleet door. Op tempo kan ik de breukjes overbruggen en met de eerst achtervolgende groep van een 12-tal naar de meet gaan. Ik spurt heel slecht en eindig 17de.

Hopelijk heb ik hiermee nu wel stilaan het ergste leed geleden met die voet.
De eerstkomende koersen zullen alleszins niet zo veeleisend zijn.