Koers 1.12 Zonnebeke

31 August 2016

Verslagje zoals het verscheen op de clubsite:

Als het in de hel toch niet koud is zoals in Kasterlee, maar heet, dan zal het wel heel goed op de koers vandaag in Zonnebeke lijken.
In deze koers die zo al één van de lastigste is, zat alles nog eens mee om het extra lastig te maken.

Superdroge hete lucht, een strakke wind die volledig uit de slechte richting kwam. Op de zwaarste lange hellende strook zat hij vol mee om eenmaal boven volledig in de flank te blazen, net zoals op de 2 landelijk gelegen afdalingen. Kortom boren op den boord en in waaiers en vlammen bergop. Nergens kans om te recupereren.

Na de eerste beklimming naar Broodseinde gaat alles al direct in waaiers. De eerste slachtoffers in het 57 renners tellende peloton vallen meteen. Korneel en ikzelf hebben het meteen moeilijk. De lucht brand in mijn keel en ik heb nog totaal geen macht in de benen. Helaas kunnen we nergens herstellen en blijft het volle bak verder boren en in de 2de ronde spat weer alles uiteen. Op de brede weg naar Beselare tel ik voor mij 4 ongestructureerde waaiers met overal enkelingen die willen de brug slaan. Ik moet op alles passen en zie alles met lede ogen aan. Na de klim aan de tabaksfabriek valt het in het laatste groepje heel stil en ik kan nog heel nipt naar de groep voor mij springen. Helaas kan ik Korneel niet mee nemen. Hij had net een allerlaatste poging ondernemen op kop van ons groepje en was op dat moment net een parkeerplaatsje aan het zoeken.

Ik haal nog net de groep, de rest is overboord. Ik blijf nog een 4-tal ronden aan de rekker achteraan hangen vooraleer ik er eindelijk door kom.
16 man was voorop en wij nog met een 13-tal. De rest was zich al gaan wassen. Het draait goed rond en na 80km was warempel alles te herbeginnen, maar de goede vooraan, waren ons net te snel af en konden ons nog ontlopen. We gaan nog met 23 de finale in en ik verzeil bij de laatste 5 na een ongelukkige bidon aanname. Net op dat brak de koers los en de personen achter mij losten net. Jammer. Ik kon alleen binnenkomen met de laatste top 20 plaats.

Dank aan Linda Soenen voor de foto!