Koers 1.18 open Menen

11 July 2013

Dedju, 't is congé.

Hoe makkelijk ik enkele weken geleden de ene mooie prijs na de andere met mindere benen, maar met wat geluk aan elkaar reeg, dan is het nu net andersom. Ik voel de laatste week, al sinds Welkenraedt, dat ik weer een serieuze stap vooruit heb gezet, maar een uitslag die dat weerspiegelt komt er maar niet.

Gisteren was ik in Menen veel attenter dan in Beitem, want ik zou niet weer zo varen, dat zo een ruime ontsnapping wegrijdt. Halfweg koers had ik naar mijn mening de goede ontsnapping met 4 te pakken. Met nog 2 andere hardrijders verstonden we elkaar direct, waardoor het tempo direct goed zat. Ik wist dat er bovendien redelijk wat afstopwerk in het peloton zou zijn voor een renner die we mee hadden. Ik voelde me direct in mijn sas en keek er al naar uit om eens een uurtje te brommeren.

Maar plotseling sloeg het noodlot toe en reed ik warempel lek. Ik kon mijn stuur bijna opeten. dan mag een mens al met de vrij lekbestendige GP4000 bandjes rondrijden, maar als er een nagel dwars door gaat, dan is er niet veel meer aan te doen.

Vandaag vertrekken we voor het eerste deel van ons verlof voor een weekje naar de caravan, waardoor ik jammergenoeg, met deze conditie niet veel aan koersen zal toekomen. Dat is eigenlijk een beetje zonde, maar het is niet anders. Maandag zal ik toch starten in Nieuwerkerken bij Sint-Truiden en voor de rest zal ik dan vanaf woensdag weer een ministage afwerken zodat ik na deze verlofweek misschien weer een beetje sterker ben voor de 3 koersen in Deinze voor de ploeg en de 2 koersen in Izegem.