Koers EDH Ghlin (B-categorie)

30 August 2020

In deze Corona tijden is het moeilijk om wedstrijden te vinden. Eind augustus startte de Echappée du Hainaut terug op. Een nevenbond met veel koersen tussen Doornik en Mons. Vrij dicht dus bij ons. Ze hebben nog een dik gevulde kalender en ik kon gearrangeerd krijgen dat ikzelf bij de B's ( leeftijd 38 tot 48 jaar ) kon rijden net als mijn 15 - jarige zoon.
Een sportieve droom om ooit samen te kunnen koersen met mijn zoon komt dus uit. Voor Yannis zou het op zijn 15de verjaardag zijn eerste wegkoers worden. Hij was dus heel nerveus.

Voor mezelf is het leuk koersen als ik in tegenstelling tot bij de Elite zonder contract, weer bij de beteren ben. Ik kan Yannis in het begin wat helpen, maar ik zie dat hij op de snelle en natte omloop last heeft. Eens het peloton uit elkaar valt geraakt hij in een groepje waarin hij mooi kan uitrijden. Het kurk is er van af en hij vond het machtig.

Ikzelf spurtte met nog een 12-tal naar de 8ste plaats.

We zullen met veel plezier nog veel koersjes bij die bond rijden. Het is veilig in een relatief klein peloton ( 30-tal ) en ideaal voor Yannis om het koersen aan te leren.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114