La Dinosaurienne trailrun 26km Bernissart

29 September 2019

Dit weekend zagen we een laatste wedstrijdloos weekend aan de caravan door ziekte van Yannis en tevens door het aangekondigde stormweer in het water vallen.
Om te fietsen nodigden de onheilspellende berichten van de weermannen niet veel uit, dus zocht ik nog last minute een trailrun in onze buurt uit.

Ik liet mijn oog vallen op de Dinosaurienne in Bernissart. Een kleine 60km van Bellegem, nabij Peruwelz en Bon-Secours, een regio die ik al lang niet meer aangedaan heb, maar waarvan ik weet dat er wel mooie plaatsjes zijn. Een probleempje was wel dat de afstand 26km was. Met een langste duurloop van 16km tot nu toe is dat toch nog wel ietsje te ver. Maar soit, het was dat of niks en ik keek er wel naar uit om daar eens naar die regio te gaan. Bovendien was er ook een speciale ouder-kind trail van 6km, waar onze Emma ook naar uitkeek om samen met Pascale te lopen.

Vanwaar de naam Dinosaurienne vroeg ik mij af, toen ik ook bij aankomst in Bernissart op het rondpunt ook nog een dino zag staan. Wel blijkt dat daar ooit in de zanderige grond die de streek typeert ooit dino-resten gevonden zijn.
Eenmaal toegekomen bleek overal uit te hangen dat de lange afstand 28km is. Amai nog 2km meer, dat wordt heel lastig. Niemand van de organisatie die me kon zeggen of het nu 26 of 28km was. Toch een behoorlijk verschil, zeker voor mij.

Ik zou heel rustig starten en vooral zo veel mogelijk genieten van het parcour. De regio is daar plat. Grote stukken van de omloop waren heel goed beloopbaar. De technische en zware stukken zaten vooral geconcentreerd op een terril en in het Parc Naturel van Bon - Secour. Ik start heel rustig aan een dikke 12km/u. Ik kom echt in een goed ritme en begin na een 5-tal km langzaam aan aan een leuke inhaalrace. Dat woest herfstweer is echt mijn ding en ik ben helemaal in mijn element. Na 18-tal km op mijn GPS voelen de benen nog altijd verrassend fris aan en ik moet me inhouden, want de drang is er continu om toch sneller te gaan. Om de goed beloopbare stroken loop ik nu meestal rond de 4min45/km en dat is toch al behoorlijk snel voor mij in zo'n lange tocht.

Helaas zou ik na 22km nog 2 min verliezen door een sanitaire stop. Groot was de verrassing toen ik na 24km al de aankomst in zicht had. Net op het moment het licht stilaan begon uit te gaan. Was de organisatie zo mis? Blijkbaar hadden ze de ronde afgereden met een MTB. En we weten bij veel draaien en keren kan een GPS wel eens serieus afwijken. In ieder geval ik was content met deze perfecte duurloop. Ik tikte af op 2u04min55sec. Ik was niet kapot en had een mooie trainingsdag gehad.

Ik Emma had haar in haar eerste trailloop reuze geamuseerd. Pascale had het helaas wat lastiger gehad om onze kleine meid te volgen. Zo'n ouder-kind trail is echt wel een mooi initiatief die ook veel succes had.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114