La Xhorisienne

28 June 2015

Zondag deed zich eindelijk eens de gelegenheid voor om nog eens te doen, wat ik al zo lang wou nl nog eens deelnemen aan een trailrun. Ik had de halve marathon in Xhoris uitgekozen. 21km zou sedert een 5-tal jaar een afstandsrecord zijn, maar moet wel nog net binnen mijn mogelijkheden liggen.

In een heel gemoedelijke sfeer start ik samen met Yannis, die de 5km loopt. Ik zou niet graag hebben dat hij de splitsing mist en ik blijf bij hem de eerste 2km en ondertussen ben ik ook een beetje beschermt tegen mijn eigen.

Na 2km aan 10,5km kan ik dan mijn eigen tempo gaan. Ik kies een vlot tempo, zonder mij te forceren. Ik wist dat vooral de belasting het zwaarste zou zijn voor mij. Over de eindeloze boswegen met ingereden stenen vliegen de kilometers voorbij en haal ik veel volk in. Ik geniet er echt van. Ik krijg geen enkele klop alleen beginnen hier en daar wel wat pezen tegen te pruttelen in de laatste kilometers.

Ik loop de 21,1km in 1u42m40s en word zo 24ste op 117, maar heb er vooral van genoten. Ik voel me tevens ook niet echt kapot aan de meet, maar mijn onderstel voelt toch wel aan alsof het tot op de limiet is gegaan. Het was de perfecte training dus en het doet me deugd toch al weer die 21km afstand te kunnen overbruggen.