LCMT combi tour

05 May 2016

Het voorbije lang weekend stond de Luxemburg Cycling and Mountainbike Tour in Houffalize op het programma. We hadden deze wedstrijd aangeduid om met Team Bikesensation als team evenement mee te doen. We hadden een huis gehuurd in Achouffe, de gezinnen waren mee en het weer was eindelijk van winters naar zomers gedraaid. We keken er dus naar uit.

Ik had van deze wedstrijd zeker geen hoofddoel gemaakt, maar ik had toch wel serieus getraind om deze wedstrijd toch te kunnen afwerken, want wat op het programma stond was niet mals. Ik was ingeschreven voor de combi - formule wat inhield dat ik op dag 1 190km met de koersfiets moest rijden, op dag 2 101 km moest MTB'en, op dag 3 terug 150km op de koersfiets moest zitten en om af te sluiten op dag 4 nog een 90km zou mogen biken. Vooral die eerste dag boezemde me toch wat angst in. Ook omdat je op de koersfiets toch ook een beetje afhankelijk bent van het niveau van de anderen en het was niet aan te raden om op de Luxemburgse wegen alleen te vallen.

Ik had geluk en op dag 1 had ik een goede dag. Al snel zat i in een groep van 14 man, die besliste om samen te blijven. Als de slechtste klimmer spaarde ik me wat op de vlakkere stukken om mijn kar te kunnen blijven aanhangen in de klims. Maar eens aan 150km beginnen enkelen toch al te lossen en na de laatste bevoorrading spat ook het overblijvend groepje van 9 open. Ik kan met 4 binnenrijden op de 5de plaats. En daarmee sta ik op een gedeelde 2de plaats voor het combi klassement. Ik denk dat ik hier zo economisch mogelijk het beste eruit heb gehaald. Een perfecte dag.

Op dag 2 voel ik me echt goed. Op de startklim moet ik een beetje passen tussen alle frisse bikers, maar kom daarna al snel aan een goed ritme. Ik haal op een na al mijn ploegmaten in, wat helemaal tegen mijn verwachtingen in was en ik kom ook aan de leiding van de combirenners. Helaas gaat het net over halfweg na 53km verkeerd en kom ik heel zwaar ten val. Ik ben aan hoge snelheid op een rechte afdaling door een overhellende haag uit evenwicht gebracht en ben dwars door die haag en prikkeldraad gevlogen. Vol snijwonden en met een pijnlijke rug werd ik afgevoerd en was mijn weekend over.

Gelukkig bleek in het ziekenhuis allemaal al bij al mee te vallen. Geen breuken en de wonden, die vooral snijwonden zijn lijken ook veel rapper te gaan genezen dan traditionele schaafwonden. Ik hoop dus toch zo snel mogelijk de trainingen te kunnen hervatten zodat ik deze conditie toch nog wat kan gebruiken, want ik was duidelijk eindelijk terug op goede weg.