LRC cross Vichte

30 November 2013

In Vichte stond ons een parcour voorgeschoteld dat voor de helft uit weide bestond, met enkele technische passages en een stuk door een heel modderig bos. Vooral het 2de gaf mij een serieus nadeel als je geen reservefiets mee had. De vele bladeren zorgden ervoor dat alles direct vastliep. Daarom moest ik daar het ganse stuk lopen, wat niet echt een voordeel was.

Toch blijkt dat het crossen me beter en beter begint af te gaan. In de weide voelde ik me vrij goed en alle technische passages kon ik goed passeren. Ondanks het nadeel in het bos kon ik toch mijn beste prestatie van dit jaar behalen bij de LRC met een 15de plaats op 50.

Deze week staat voor het eerst een klein recupweekje op het programma. Mede door de goede weersomstandigheden lopen de trainingen heel vlot. Het is nu vooral een kwestie om niet te vroeg in vorm te komen. Volgende week staat mijn eerste B-cross op het programma van het seizoen in Lotenhulle. Het zou heel mooi zijn moest ik er dit jaar toch eens in slagen om mijn eerste B-cross te kunnen uitrijden.