MTB marathon Grand-Halleux

28 March 2016

Back on track.

Het voorbije weekend stond weer vooral in het teken van verder opbouwen en werken aan de basis.
De koers van donderdag in Bellegem bleef wel nog een beetje plakken in de benen, maar zaterdag deed ik toch vrij makkelijk een naar mijn normen extreem ritje.
Vanuit Sippenaeken via Limbourg, Polleur, Stoumont en hellingen als de Niaster en La Redoute kwam ik op 168km met maar liefst 3200hm.
De vorm is in stijgende lijn en ik merk het aan alles. Uithouding, kracht, gevoel, alles wordt beetje bij beetje beter. Net als mijn moraal trouwens.

Zondag was het slecht weer maar kon ik toch ook al een duurloop afwerken van 11km, wat me wel enorm stijve benen bezorgde maandag in de MTB marathon van Grand-Halleux. Ik maakte er nochthans een kopstart, maar bij de eerste klim zat, zoals verwacht, direct alles blok toe. Ik moest me beperken tot tempo rijden. Iets wat me steeds beter af ging naar mate de wedstrijd vorderde. Na een dikke 4u hard labeur in modder, regen en wind en redelijk wat renners oprapen, vond ik het warempel jammer dat de wedstrijd over was.
Ik werd 17de op 144 deelnemers, maar zeker een 60-tal deelnemers gaf op.

Deze week bekomen we een beetje en dan gaan we er weer tegen aan voor een nieuw trainingsblok. Hopelijk kan ik al snel weer terug een kleine triathlon of duathlon inplannen.