MTB Marathon Grand-Halleux

17 April 2017

2de etappe combi klassement.

Maandag was het met serieus veel tegenzin dat ik naar Grand-Halleux trok voor de 2de etappe van de combi. De regen viel met bakken uit de lucht, na 2 vorige edities, waarin het vooral een gevecht tegen de kou was, wist ik al wat er mij opnieuw te wachten stond. Bovendien was ik ook mijn handschoenen vergeten. Na een weekend van meer dan 20°C durft men dit al wel eens half april vergeten. Gelukkig hielp mijn concurrent Dirk Beulens mij uit de nood.

Ik zag het niet zo goed zitten. Ondanks een rustig ritje van 3u de dag voordien, voelden de benen nog heel, heel pijnlijk aan. Bij dit schrijven zijn we nu 3 dagen na de feiten en ik kan nog steeds niet normaal stappen. Ik zie het allemaal niet zo goed zitten.

Blijkbaar werd het startveld dit jaar niet onderverdeeld in boxen en ik start veel te ver achteraan. Het is ook de eerste keer dat ik met 1x11 rijd hier in Grand-Halleux en het enige nadeel van dit goede systeem is dat de topsnelheid die je kan rijden wel serieus beperkt is. Ik kan in de aanloopstrook op de weg dus niet opschuiven en een kopstart zoals vorig jaar zit er niet meer in. Ik sta overal te voet en verlies enorm veel tijd. Ik heb ook geen fut en kan enkel op tempo rijden. De benen doen veel te veel pijn. In plaats van in een ruk hele hordes fietsers in te halen, verkies ik nogal snel om comfortabel op de beste track in het wiel mee te klimmen.

Na 10km heb ik al 6min achterstand op Dirk en weet ik dat het verloren is. Ik besluit gewoon te genieten en er een goede training van te maken. Ik zit in een goed tempo en haal constant deelnemers in, dus het is best wel leuk. Maar de temperatuur zakt tot 3°C en de regen blijft met bakken uit de lucht vallen. Ik zit absoluut niet in wedstrijdmodus en krijg het net zoals iedereen heel zwaar te verduren van de kou. Na de eerste van 3 lussen kan ik mij echt niet opladen om verder te doen. Dit had absoluut geen zin. Ik wist welke lijdensweg zou volgen en daar had ik echt geen zin in. Net zoals zowat de helft van het deelnemersveld zou ik dus opgeven.

Bij deze wens ik Dirk Beulens absoluut te feliciteren met zijn overwinning in de combi. Ik zag hem passeren na 2 ronden en had er echt compassie mee. Knappe prestatie en wat een doorzettingsvermogen. Deze combi was tevens een mooi initiatief. Er mogen meer dergelijke wedstrijden komen van mijn part.