MTB XC Kelmis

02 August 2015

In de provincie Luik en vooral in de regio rond mijn caravan word een reeks XC wedstrijden georganiseerd ( G-Skin CUP 5), waar ik al een tijdje eens een wedstrijd wilde van meepikken. Door het moeten annuleren van mijn crosstriathlons in de vakantie was nu het moment daar.

Ik had op zaterdag al eens de omloop gaan verkennen en was toch wel onder de indruk van het parcour. Er zaten 2 "chicken ways" in. Dit zijn alternatieve stroken voor de renners die de hindernis niet durven nemen. Maar na wat oefenen en wat lef kon ik beide hindernissen makkelijk nemen. Maar ik was toch wat bang wat het in wedstrijd zou geven.

Voor de start had ik al aan de commissarissen gevraagd hoe zo'n wedstrijd ineen zat, maar bij de Cup 5 gaat het er gemoedelijk aan toe. Het voornaamste was dat je niet uit de wedstrijd moet nadat je gedubbeld wordt.

Ik neem een slechte start maar met slechts 23 renners was die ook niet zo belangrijk. Ik weiger ook om al te veel te drummen op de eerste hindernissen omdat ik toch niet weet wat ik waard ben tegen die gasten. Bovendien was het een beetje temperen geblazen want het was snikheet. Ikhad een voorgevoel dat het een heel zware wedstrijd zou worden.

Ik rijd lang op de 18de plaats. Maar naarmate de wedstrijd vorderde begon ik plots vlot plaatsen te winnen. Toen ik plots zicht kreeg op een top 10 plaats duurde het jojo'en lang. Als ik in de buurt kwam van het 4-tal viel ik iedere keer terug door een fout. Uiteindelijk kan ik ze toch pakken en word ik zelfs nog 8ste. Ik was compleet leeggereden, maar ik heb me echt rotgeamuseerd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.