Oefenkoers Izegem

22 February 2018

Het weekend had er serieus ingehakt. 2 dagen heb ik al mijn trainingen moeten annuleren om te bekomen. Kortom, ik was kapot. Gisterenavond heb ik wat extra geslapen en ik was benieuwd hoe de benen zouden aanvoelen voor de oefenkoers die over hetzelfde parcour liep van zaterdag. "Oefenkoers", what is in a name? 690€ prijzengeld en 20€ premie iedere ronde. Oefenen zal er dus niet veel bij komen kijken, maar het zal opnieuw direct pure koers zijn.

Het gaat niet zo goed in het begin, typisch na één of meerdere rustdagen. De wind zat ook wat schuiner waardoor we wat meer bij de pinken moesten zijn. Ik zou proberen zuinig uit te rijden, maar na 6 ronden lag ik er al bijna af. Heel nipt kon ik weer aansluiten, signaal dus om mij wat meer vooraan te houden. Op 4 ronden van het einde kan ik meegaan in een achtervolging gedurende 2 ronden met 4. Het deugd om eens keihard te kunnen ronddraaien. Helaas was het voor niets.

Ik finish in het peloton op plaats 45 van de 90 vertrekkers. Slechts 55 zouden uitrijden, toch een stuk minder dan zaterdag en ik voel me toch een pak minder kapot.

Zondag staat het clubkampioenschap van Team Bikesensation op het programma. Een duathlon van 5km lopen - 50km MTB en nog eens 5km lopen.