Oefenkoers Izegem.

27 February 2019

Gisteren was het weer koers voor eigen volk. Na de clubkampioenschappen van zondag was het nu een zogenaamde oefenkoers. Een oefenkoers met 1000€ prijzengeld, what's in a name. Mijn respect voor de organisatoren van deze 2 wielerfeesten in Izegem.

Over mijn koers kan ik heel kort zijn. 67 deelnemers aan de start en het eerste uur heb ik het heel lastig. Ik vlieg er zelfs enkele keren genadeloos tussen uit. De koers was zeer hard en ik was ver van de enige die regelmatig in de problemen kwam. Achteraan op den boord was het constant gaten dichten. Na dat helse uur was het toch een klein mirakel dat ik er nog in zat en kwam ik er ook wat door. Ik slaagde er telkens in om mij meer vooraan te positioneren, waardoor ik uit de gevarenzone bleef en mij zelfs al eens af en toe mee iets kon proberen.

Helaas heb ik een mechanisch defect op 3 ronden van het einde die ik niet helemaal kan plaatsen. Na het springen over een rondpunt kan ik plots het peloton langs geen kanten meer volgen. Ik wist nu wel dat ik niet zo veel energie meer over had, maar zo'n klop heb ik nog nooit gehad. Op het eerste zicht leek mijn remhoef helemaal schuin geslagen, maar ook eenmaal thuis zag ik dat een spaak helemaal losgekomen was, met een enorme slag als gevolg. Gelijk hoe een DNF na 102km afzien. Een beetje ondankbaar dus.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114