Open koers Longchamps (Bastogne)

29 May 2022

Zondag stond een wedstrijd op het programma, waar ik wel naar uitkeek.
Het gebeurt niet veel dat ik samen met Yannis kan koersen.
In Longchamps starten alle categorieën samen.
Met een peloton van een 90-tal renners koersen over mooie brede Ardeense wegen met de nodige hoogtemeters, dat was absoluut iets waar ik Yannis wou van laten proeven.

Een allegaartje van jongelingen, toppers en oudere renners, is in het begin altijd een beetje moeilijk koersen. Onverwachts vallen er soms makkelijk gaten.
Het doet me deugd om te zien na 1 ronde dat Yannis er nog bij zit. Het tempo was al enkele keren tegen de 70km/u geweest en dat is met die juniorenverzetten waarschijnlijk niet simpel.
Bovendien stond er op de hoogtes rond Longchamps enorm veel wind.

Ikzelf probeer op deze supersnelle omloop veel mee te springen, maar op het steilste stuk kom ik toch dat tikkeltje te kort om met de eersten weg te rijden, maar door het lange stuk windop was dat meestal toch vruchteloos.

Helaas zouden na de 4de van 6 ronden toch 17 renners wegrijden, die ik nipt moet laten gaan.
Ik dacht verkeerdelijk dat er een paar gele nummers ( master b ) bij zaten, maar dat was niet zo.

Op het einde van de voorlaatste ronde ben ik dan plots wel bij de betere klimmers en kan ik wegrijden, helaas vruchteloos.
Yannis moet een ronde meer rijden dan ikzelf en wens hem het beste. Hij zag er nog heel goed uit.
Ik zeg hem dat ik wel nog iets ging proberen al was het maar om mij eens goed leeg te kunnen rijden.

In de scherpe bocht in Compogne, draai ik 2de in en heb ik meteen een gat. Ik draai de gaskraan gedoseerd helemaal open. Ik weet dat het op dat lange stuk, voornamelijk bergop wel wat durfde stilvallen. Dit gebeurde ook en ik had al snel een hele grote voorsprong.

Ik denk heel snel te rijden, maar helaas in de laatste sterke bocht met enkel nog een steil klimmetje van 300m te gaan naar de meet hoor ik nog een renner schakelen.
Ik spurt nog wat ik kan, maar ik wordt nog net voor de meet bijgehaald. Hoe trots ik ook was op deze solo en het was toch een domper toen ik vernam dat ik net de overwinning mislopen was. Dedjuu, ik was zo dicht bij die eerste overwinning.

Een ronde later mocht Yannis spurten in het peloton. Van achteruit kan hij nog redelijk wat man oprapen en eindigt 24ste op 42 in de categorie juniores + elites.

Uitslag Yannis: 

24ste op 42 junioren + elite
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114