PK EZC Ruddervoorde

04 July 2018

Bij gebrek aan organisator hadden we dit jaar met de EZC terug een open PK in Ruddervoorde. Dwz dat beloften, mensen van buiten de provincie en ook ikzelf, die normaal niet mag meedoen omdat ik als West-Vlaming in een West-Vlaams team met EZC vergunning lid ben van een MTB team. Voor mij ondertussen wel eens een mooie gelegenheid om de langste koers (130km) die ik in het jaar kan rijden mee te doen. Maar zo'n open wedstrijd is altijd een rare koers. Iedereen heeft wel wat niet West-Vlaams volk ingeropen om te helpen.

Het was lekker warm, amper wind en we kregen een super snel parcour over brede wegen voorgeschoteld. Vliegen dus (45,5km/u gem). Met dergelijke hoge gemiddeldes kan ik weinig meedoen, maar in het peloton voelt het echt aan als een wandeling. De laatste ronden rijd ik heel attent mee vooraan, maar mis heel nipt de definitieve ontsnapping met 6 die nipt de pelotonspurt kunnen ontlopen. Omdat het een superveilig parcour was, meng ik me toch eens in de massaspurt en word zo toch nog wel mooi 20ste op 85.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114