POC duathlon Ramskapelle

20 May 2017

Genekt door de rekkertjes.

De duathlon in Ramskapelle was eerder een onverwacht tussendoortje. Stayerduathlons op de weg doe ik eigenlijk nooit mee, maar nu kwam het er uiteindelijk nog eens van.

Ik had een slechte week deze week. Na de koers in de hitte dinsdag in Aalbeke, heb ik precies een serieuze klop van de hamer gekregen. Al mijn trainingen moest ik schrappen of vervroegd afbreken. Nu had ik met de start van de LCMT donderdag toch geen al te zware dingen meer gepland, maar het was toch een domper. De vraag blijft altijd of ik wel voldoende fris zal zijn. Ik heb de laatste weken toch wel heel wat vooruitgang geboekt, het belangrijkste is nu om fris te geraken tegen donderdag.

Voor de duathlon had ik een afspraak met iemand met wie ik een koppeltijdrit zou rijden tijdens het fietsen, maar die gaf op het laatste moment forfait, dus zou ik er alleen voor staan.
Ik was niet erg ambitieus. Ik was zelfs benieuwd of ik de 15km/u zou halen. Thuis had ik ook geen enkel elastiekje meer gevonden voor de truc in de wisselzone. Iets wat ik eigenlijk bijna nooit meer doe, maar in een stayerwedstrijd kan dit wel eens belangrijk zijn. Ik heb er dan ook ter plaatse geen meer gevraagd omdat ik de truc ondertussen toch niet meer zo onder de knie heb.

Eenmaal het startschot klinkt komt de wedstrijdadrenaline toch weer in mij naar boven en tegen alle verwachtingen in, heb ik het gevoel te vliegen. Ook de kilometertijden geven dit aan. Aan net geen 16km/u kan ik na 5km wisselen op plaats 12, net na Jan Stockman. Met mijn barefootschoetjes die niet altijd even gemakkelijk af gaan, verlies ik wat tijd. De truc met de rekkertjes, die Jan Stockman wel toepaste zorgden er voor dat hij toch een flinke voorsprong had.

Al snel haal ik een 2-tal in die ik probeer mee te nemen, maar die helaas niet sterk genoeg zijn om het tempo mee op peil te houden. Ondertussen zie ik voor mij alles samenkomen. Wij komen nog tot op 15sec van de kopgroep, maar we krijgen het gat niet dicht en verliezen in de laatste ronde zelfs nog bijna een minuut.

De 2de run lijkt moeilijk te starten maar na een 500-tal meter schiet ik weer op gang en loop ik weer 16km/u en kan ik mijn 2 companen nog voorbij snellen. Ik word 8ste op 64, maar ben heel content dat ik blijkbaar toch nog een beetje vooruit geraak in het lopen. Dit belooft voor de crossduathlons in het najaar.