Ramskapelletrophy

02 July 2016

De Ramskapelletrophy kwam pas in laatste instantie op mijn programma, toen ik van een ex-ploegmaat de vraag kreeg om mee te komen doen. Na bezoek aan de website zag ik het inderdaad direct heel goed zitten.

Een uur rondjes draaien op een ludiek aangelegd parcour met veel sfeer en ambiance. Een beetje kort, maar door de drukke wedstrijd planning de laatste week, kon dat zeker eens geen kwaad. En bovendien was er ook een kinderwedstrijd waardoor ik Yannis ook nog eens kon laten proeven van deze mooie sport.

Na de fun wedstrijd, was het de beurt aan de "echte". Het parcour was met de opvolging van de ene hindernis na de andere niet echt geschikt om veel op te schuiven. Ik had ook al gezien in de fun - wedstrijd dat de vele inspanningen na elkaar voor de meeste deelnemers slopend waren en een te snelle start nefast kunnen zijn.

Ik vlieg als 10de van het rijtje mooi de weide in. De eerste passage aan balkjes bleek dat redelijk wat plaatselijke renners daar op geoefend hadden. Wat voor mij een loopstrook was, was voor enkele van mijn concurrenten een moment om door te trekken. Na de balkjes, was het vlug inklikken om op de power door de waterbak te kunnen rijden. Daarna volgde in een parkje een technisch circuitje met de ene bult na de andere.
Dat leek mijn Fury enorm te smaken en al snel werd ik gewaar dat mijn voorgangers te traag reden. Het eerste kwartier ging ik dus alleszins niet over mijn toeren. Vervelend was zelfs dat ik een paar keer inspanningen leverde om in te halen, maar dat die mannen mij dan over de balkjes weer inhaalden, waardoor ik opnieuw kon beginnen.

Maar, enfin, na een kwartier kwam ik echt op stoom en ik amuseerde mij gelijk een klein kind. Ik zat comfortabel in de 5de plaats en kwam gelijdelijk aan dichter bij het groepje op de 2de plaats. Helaas krijg ik de laatste ronden af te rekenen met een sputterende ketting, waardoor ik veel tijd verlies en nog mijn 5de plaats verlies. Ik werd 6de na een leuke dag met mijn zoon.

Onze kennismaking met het dorpje Ramskapelle was zo leuk, dat we er 's anderendaags terug naar toe trekken voor een leuke zomers vakantiedag op de Ramskapellefeesten. Een aanrader!