Ramskapelletrophy

01 July 2017

Zaterdag nam ik deel aan de Ramskapelletrophy. Iets wat absoluut niet past in mijn voorbereiding naar de volledige triathlon volgende week, maar ik had me vorig jaar zo geamuseerd dat ik het niet kon laten. Ik startte dus puur voor de fun en ook een beetje om niet in slaap te vallen in mijn taperperiode. Pas vrijdag heb ik ook nog mijn laatste lange duurloop van 30km kunnen doen. Die hing dus tijdens de wedstrijd ook nog serieus in de benen.

Het parcour was wat veranderd en het stond me niet zo aan. Geen enkel stuk meer waar ik nog eens op de macht kon rijden. De ene versmalling en hindernis na de andere en een veel verkorte startstrook. Met 50 deelnemers gaan we van start voor een dik uur rondjes draaien van ong. 4min in het pittoreske dorpje en over het speelpleintje.

Ik start heel slecht en duik ong. als 13de het veld in. Ongelukkig geplaatste balkjes zorgden ervoor dat ik in het gedrum altijd wel een plaats verloor. Ik spring met mijn houten benen veel te traag op en af van de fiets. Inklicken gaat dan soms ook nog fout, kortom ik was serieus aan het klungelen. Toen ik er wat door kom kan ik eindelijk aansluiten bij een groep van 7, maar inhalen was heel lastig en toen ik eenmaal op de 2de plaats zat, bleek die leider er zijn leven voor over te hebben om op die eerste plaats te blijven rijden terwijl hij in het bochtenwerk echt als een slak was.

Bij de balkjes maak ik in het gedrum met die 5 andere weer een fout, waardoor mijn zadel helemaal kantelt door een ongelukkige stoot dat ik uithaal. Kortom, ik ben echt aan het balen. Eindelijk ligt het deelnemersveld wat uiteen en kan ik me wat beginnen uitleven, maar om mij volledig leeg te rijden heb ik ondertussen ook niet veel zin meer. Ik werd 15de, maar het werd toch weer een mooie dag daar in Ramskapelle.