Trail d' Aubel

29 April 2017

Het lang weekend van 1 mei had ik aangestipt als trainingsweekend aan mijn caravan. Aangezien er dat weekend toch altijd PK's zijn waar ik niet mag aan deelnemen is dat de ideale gelegenheid.

Maar toen ik nog een aankondiging zag passeren van een nieuwe trailrun in Aubel op 10km van mijn kampplaats, konden we deze met het gezin niet laten passeren. Met het gezin inderdaad want zowel Emma (6j) als Yannis (12j) hebben de smaak serieus te pakken.

Ik liep de langste afstand van 22,5km nadat ik reeds een dikke 2u op de tijdritfiets doorbracht. Ideaal om al eens een triathlon te simuleren en een beetje de voeding te testen. Ik zou mij kalm houden want ik wilde nog 2 dagen goed kunnen trainen. De wedstrijd verliep goed, maar in de laatste kilometers kreeg ik het in de opeenvolgende weilanden die we moesten dwarsen toch nog serieus zwaar. Een prachtparcour was het tot aan de abdij van Val Dieu, maar die vele weilanden met de bekende poortjes, werden er voor mij op den duur toch wel iets te veel aan. Toch helemaal leeg behaalde ik met net 12km/u in 1u52min30 een 39ste plaats op 270.

Yannis liep de 10,5km Aan dezelfde snelheid als zijn pa in 53min en Emma genoot van een spectaculaire 2km trailrun met alles erop en eraan.

Ik ben er al op gewezen dat ik tegen het volgende weekend aan de caravan opnieuw zo'n wedstrijdje moet inplannen.

Het trainingsweekend verliep verder meer dan volgens plan. Zondag heb ik mij eens helemaal laten gaan met een superzware rit op de tijdritfiets van 172km, zonder dat ik nog veel last had van die trailrun. De puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen.