Trail de Vaux-sous-Chèvremont 20km

28 October 2018

Dit weekend vonden we eindelijk nog eens de tijd om er met het ganse gezin op uit te trekken naar de caravan. Na een wegtraining van 3u met de Fury op de hellingen van de Amstel en een stadsbezoek aan Aachen, trokken we zondag naar de trailrun in Vaux-sous-Chèvremont. Iets wat we waarschijnlijk wel meer en meer zullen doen, want Yannis kijkt daar iedere keer enorm naar uit en lijkt er ook wel talent voor te hebben. Het is leuk om bij hem dezelfde liefde voor het natuurlopen in zijn ogen te zien. Want daar ligt ook al mijn ganse leven mijn hart in.

Op het programma 10 en 20km. Ikzelf zou voor de 20km gaan, Yannis voor de 10km. 650hm stonden op het programma en tijdens de opwarming had ik al gezien dat het direct eindeloos trappen klimmen was van in de start. Rustig beginnen zou dus de boodschap zijn. Omdat het in de Ardennen nog altijd niet geregend had, koos ik voor de barefoot Trail gloves, maar dit was duidelijk toch niet de juiste keuze. Het parcour was enorm technisch. Hoewel er geen modder lag volgde de ene technische afdaling vol bezaaid met stenen verdoken onder een dikke laag afgevallen bladeren, na de andere. Een paar dikkere, beschermende schoenen ware beter geweest.

Over de eerste 4km zou ik maar liefst 25min lopen, dat is trouwens 1m10 trager dan Yannis. Ikzelf vind een goede cadans en verzwak nooit echt. Ik geniet in deze berekoude omstandigheden (3 graden en een heel strake NO wind) echt van het prachtige parcour rondom Chaudfontaine. Toch weer een van de mooiere. Alleen de afdalingen blijven mij parten spelen. Ik haal de concurrenten rondom mij telkens weer in bergop om ze dan weer als losgeslagen wolven naar beneden te moeten zien stormen. Na 1u53min30 zou ik toch wel compleet leeg als 28ste binnenkomen voor 19,5km. Yannis wordt op de 10km 29ste op 175.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114