Trail des 9 prés Grand-Halleux 25km.

15 April 2017

Etappe 1 combi klassement.

Zaterdag stond de eerste etappe van een 2 daagse wedstrijd op het programma. Zaterdag een trailrun van 25km en op paasmaandag een MTB marathon.
Ik hoopte deze wedstrijd wel te kunnen winnen, maar wist dat ik aan veteraan Dirk Beulens een zware concurrent zou hebben. We kruisen de degens al wel eens vaker in de crossduathlons voor de podiumplaatsen bij de veteranen.

Slechts 48 deelnemers aan de start van deze trailrun en we weten absoluut niet wie allemaal in aanmerking komt voor de combi. Het was de eerste keer dat de organisatie dit deed en ze hadden nog vergeten een speciaal vakje te plaatsen op de inschrijvingsformulieren voor de combi. Maar ik dacht wel dat Dirk de zwaarste concurrent zou worden.

Het gaat van in de start steil omhoog en Dirk vliegt als een pijl uit een boog weg. Gelukkig kan ik hem constant in het oog houden en met regelmatige tijdstippen mijn achterstand opnemen. De voorsprong loopt nooit op tot een minuut. Na 15km kan ik Dirk zelfs plotseling snel bijhalen. Ik ben een beetje diep gegaan in een lange afdaling om hem bij te halen en Dirk besluit om er pardoes weer van door te gaan. Ik begrijp er niks van. In een mum van tijd na een reeks steile afdalingen ben ik hem helemaal kwijt uit het zicht.

Dat is een serieuze misrekening en op die steile afdalingen slaag ik er maar niet in om weer een vuist te maken. Op de koop toe moet ik na 19km nog een sanitaire stop inlassen. De ene bevoorrading was totaal niet voorzien op lopers, maar eerder op MTB'rs, ik had toch iets genomen om toch iets van energie binnen te hebben, maar dit had zich helaas heel snel op mijn darmen gezet.

Ik verlies dus zeker nog een extra minuut en 2 plaatsen extra. Ik ben een beetje gedesillusioneerd. Al bij al leek de schade nog mee te vallen aan de aankomst en bleek ik slecht 1min52 te verliezen op Dirk. Ik werd in 1u46min20 over 21,7km 8ste op 48 deelnemers.

Ik weet dat de overwinning moeilijk zou worden, want Dirk is wel meer een pure MTB'er dan ikzelf.