Trailrun 23km Les 6 Gués de Winamplanche

05 August 2017

Door het aanhoudende slechte weer zaterdagmorgen was het alweer geen echt weer om te gaan fietsen. Gelukkig otdekte ik laat in de voormiddag nog een trailrun nabij Theux, met een passage langs de Ninglinspo. Een stukje wandelparadijs waar Pascale al lange tijd nog eens heen wou.

Met een kinderloop en een 10km voor Yannis was iedereen snel gemotiveerd om naar Winamplanche te trekken.

Ikzelf had helaas de dag ervoor ook al door het mindere weer mezelf overtroffen met een trainingsloop van 18km, waarvan ik verrassend niet al te stijf was, maar nu nog eens 23km...ik was benieuwd wat het ging geven.

De organisatie was overweldigd door de opkomst. Van 150 vorig jaar naar 300 lopers dit jaar. Maar voor 8€ kregen we dan ook een pracht event met maar liefst 3 bevoorradingen, consumptie aan de aankomst, hoornblazers die zorgden voor de nodige sfeer in het bos en een vooral een prachtparcours met tal van rivierpassages. Ook voor de kinderen was een gigantisch springkasteel opgezet. Zelfs in de kinderloop voor Emma zaten 2 rivierpassages waarbij ze tot boven de knieën door het water moest.

Ikzelf ging rustig van start en kwam eenmaal de opstoppingen wat voorbij waren meer en meer in mijn ritme. Ik was verrast van mezelf. Gans de tijd haal ik lopers in om na 1u59min30sec en 560m klimmen als 29ste binnen te komen. Een mooie prestatie als ik een beetje de verschillen met bekende namen bekijk.

Ook Yannis liep goed en zo was iedereen heel tevreden. Achteraf beloonde we nog onze trouwste supporter Pascale met een wandeling aan de Ninglinspo, tot het grote spijt van onze pijnlijke benen.