Triathlon De Haan

21 March 2015

15 verrekte seconden.

De triathlon in De Haan stond vooral als een leuke uitstap gepland. Eentje die ik probeer ieder jaar te doen. Veel verwachte ik er niet van. Het is pas een 2-tal weken dat ik echt mijn drive aan het vinden ben in het zwemmen en door een ontsteking aan mijn teenstrekkers (gevolg van mijn niet soepele enkel) en een daarna opgelopen blaar kon ik ook pas maandag terug beginnen lopen. Om de 8,6km te kunnen lopen heb ik dus een crash schemaatje moeten volgen.

Met op vrijdag nog een trainingsritje van 150km als bagage stond ik dus met niet al te veel verwachtingen aan de start. Ik ben nog volop aan het opbouwen, mijn periode moet normaal vanaf half mei beginnen komen. Mijn zwembeurt was direct een opsteker. Ik had gehoopt om onder de 8min te duiken, maar ik had een mooie 7m39. Ik was daarmee de 54ste, maar belangrijkste was dat ik 15 sec na de beste fietser Hans Van den Buverie stond. Dat was niet goed. Deze hardrijder, die ook al won in Jurbise, zou mij wel serieus parten kunnen spelen. Zo geschiedde. Ik maakte een optimale start van het fietsen. Ik kon een klein beetje het gat dichten. Maar niet voldoende. Ook enkele kleine hinderingen van renners die ik inhaalde en mijn kans was verkeken. Hans raapte iedereen op en kon naar de voorste posities rijden. Wat resulteerde in een zee van leegte voor mij. De wind zat slecht om schifting door te voeren, waardoor ik bijna geen renners meer kon inhalen. Ondanks de superbenen, werd ik hier in het verlies gereden. Ik moest het doen met al wat er vooraan uitgevallen was en daar was ik dus logisch niet zo veel mee.

Rond een 30ste positie begin ik aan de toch wel lange loopopdracht. Ik had de benen in het fietsen niet gespaard en starte rond de 15km/u. Ik vroeg mij serieus af of ik dat wel kon volhouden, maar ik kon me plots aan een goede gangmaker vastbijten, waardoor ik tot mijn grote tevredenheid aan een dikke 15km/u kon uitlopen.

Algemene conclusie. De conditie zit zeer goed, maar het is niet verwoord in de uitslag. Had ik die 15 luttele seconden kunnen overbruggen, dan startte ik op een 3de positie met lopen. Jammer, maar nu eenmaal eigen aan stayertriathlons.