Triathlon De Haan (drafting)

25 March 2017

Naar aloude gewoonte trok ik zaterdag mijn triathlonseizoen op gang in De Haan. Als opener van het triathlonseizoen trekt deze wedstrijd ieder jaar een mooi deelnemersveld. Voor mezelf is het al 15 jaar de jaarlijkse zwemtest. Omdat er 's morgens 500m individueel in zwembad gezwommen wordt, kun je ieder jaar eens zien waar je staat.

Na 7m48 tikte ik dit jaar af. Niet mijn beste tijd, maar toch tevreden. Na een pauze van 4 maanden ben ik pas begin januari terug begonnen met de zwemtrainingen, die door omstandigheden dan ook nog eens vaak in het water vielen. Toch zwom ik al 6sec per 100m sneller dan in Lievin half januari over 400m. Ik ben dus positief verrast. De technieklessen die ik kon volgen, renderen dus, en ik ben zeker dat er nog veel marge op zit tegen dat het seizoen echt van start gaat in juni.

Na het zwemmen ga ik traditioneel nog wat fietsen. Ik deed een ritje van 45km door de mooie polders richting Zeebrugge. Ik probeerde rustig te fietsen, maar met windkracht 5 was dat behoorlijk moeilijk. Maar ik was positief. De wind zat goed voor diegene die koers wilde maken. Af en toe zou het wel eens mogelijk zijn om het eens goed op de kant te trekken.

Als 67ste op 240, mag ik aan mijn fietsonderdeel beginnen. Het gaat niet direct zo goed als ik gewoon ben. Ik ben nu toch goed gewaar dat ik dit jaar nog niet aan koersen ben toegekomen. De grote kracht en snelheid is er niet. Dit had ik wel verwacht. Hopelijk komt dit nu de komende maanden terug in orde. Toch slaag ik er in om telkens een stel bondgenoten te hebben zonder dat ik te veel slepers in mijn wiel mee heb. De balast geraakt iedere keer vrij snel over boord en het valt niet te veel stil. Al bij al zet ik dus nog een vrij goed fietsnummer neer. Maar dat is allemaal relatief, want in De Haan kun je weinig doen op de fiets. Dat is nu eenmaal eigen aan stayer wedstrijden.

In het begin van de 8,5km lopen heb ik met de heel sterke wind moeilijk om in mijn tempo te komen. Toch loop ik gemiddeld net geen 15km/u. Enkel de laatste km tegen wind zak ik wat terug. Ik heb er dus alles uitgehaald. Ik heb enkele deelnemers ingehaald, maar werd zelf ook door een paar atleten ingehaald en eindig 29ste en 2de veteraan.

Dank aan Carine Jansseune voor de foto!