Triathlon Soumagne

14 September 2014

Seizoen is te vroeg gedaan

Omdat Ieper volzet was en alle omstandigheden wel eens ideaal waren om nog eens naar de caravan te gaan koos ik dit weekend voor een sprinttriathlon nabij Herve in het mooie provinciale domein van Wegimont, Soumagne. De afstanden waren 500m zwemmen, 19km fietsen over 1 grote selectieve ronde en dan 5km lopen over 2 zeer geaccidenteerde ronden in het domein.

Er werd gestart in waves waarbij iedereen een beetje met dezelfde zwemtijden werd samen gestoken. Ik had geluk. Ik zat in een baan met 3 zwemmers die 7m30 hadden opgegeven en ikzelf had 7m40 opgegeven, dus ik zou mij makkelijk in de voeten kunnen nestelen, wat goed was, want ik was de laatste 2 weken door sluiting van het zwembad niet zo veel meer aan zwemmen toegekomen. Maar het liep niet zo goed. Bleek dat de 2 rapste zwemmers een flink stuk sneller zouden zwemmen en de andere zou pas 8m30 zwemmen. Uiteindelijk zou ik pas na 8min aantikken.

Eenmaal op de fiets was ik direct in mijn sas. Ik had het parcour de dag voordien verkent en ik kon perfect indelen. Alle hellingen kon ik bijna volledig a bloc nemen en door het vele koersen de laatste weken slaagde ik erin de meeste hellende stroken in een keer en danseuse te nemen. Ik zou met meer dan 1min30 voorsprong de snelste fietstijd neerzetten, maar de koploper ligt nog 45sec voorop.

Ik begin direct heel hard te lopen in een 2de positie. De 2 naaste achtervolgers zitten op een kleine 30sec en ik weet dat ik voordeel heb op de grasstroken, maar bergaf kan ik nog altijd niet volle bak doorgaan. Na de eerste lus zie ik dat ik nog steeds kortbij gevolgd wordt op een 20-tal sec. Die 2de ronde ga ik echt diep en moet ik zelfs de laatste km volledig maximaal spurten om mijn 2de plaats te behouden. Ik haal het net met 5sec voorsprong.

Ik ben heel tevreden met mijn 2de plaats. Ik had echt eens de macht tijdens het fietsen en met een snelheid van 15km/u op het zeer selectieve loopparcour blijft mijn lopen de positieve richting uitgaan. Ik kijk er echt al naar uit volgend jaar ook nog eens met een goede zwemconditie aan de start van dergelijke triathlon te kunnen staan. Seizoen 2014 zal voor mij echt gedaan zijn op het moment dat het voor mij allemaal in orde begint te komen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114