Wolfgangsee Challenge 1/4 triathlon ND

24 May 2015

Ik wist dat 2 dagen achtereen lopen moeilijk zou worden. Thuis kan ik nooit 2 dagen na elkaar lopen, daar speelt mijn enkeloperatie me nog altijd parten. Ik wist al dat het duathlon zou worden dus ik moest tegen de start om 8u zeker soepel zijn. Vanaf 7u begin ik mij al los te werken, maar alles doet pijn. De 2de plaats verdedigen zal moeilijk worden, zeker nadat gisteren bleek dat mijn concurrent 2min per 5km sneller loopt dan ik. Hij was vorig jaar 3de algemene agegrouper tijdens het EK Powerman, dus hij kan wel wat.

Bij de briefing werd gemeld dat de kwarttriathlon omgevormd wordt naar een duathlon 10,8-45-5,4km. Nog een 5km extra lopen dus. De moed zakt mij echt in de schoenen. Dat zie ik echt niet zitten. 4 echt niet makkelijke rondjes van 2,7km krijgen we voor de voeten geschoven. Dubbel zo veel deelnemers melden zich aan de start, maar nog slechts 3 deelnemers voor de King Challenge. Ik begin aan de opdracht die aanvoelt als een ultraloop. Ik kan me echt niet verweren. Knieën, hamstrings, heupen en enkels zijn compleet kapot. Ik kan me enkel voortbewegen in een ritme dat mijn gestel toe laat. Ik kan het verlies beperken tot 1min/ronde, maar na de laatste ronde is het toch plots 5m30 op mijn concurrent. Daar gaat mijn 2de plaats. Hoewel ik op de fiets nooit een goed gevoel heb, de benen zijn helemaal kapot van het lopen, plaats ik toch de 5de fietstijd. Eén probleem, mijn concurrent rijdt nog 2 min sneller. Dat was dus de genadeslag. In het 2de lopen raak ik amper van mijn fiets en strompel ik aan nog geen 12km/u. Als 23ste kom ik aan de finish en als 3de en laatste voor het King klassement.

Ik wist dat ik het door mijn beperkte looptrainingen moeilijk ging hebben tijdens de 2de dag, maar er zo mee geconfronteerd worden is toch een beetje pijnlijk.
Toch is de wedstrijd geslaagd. Zaterdag was mijn hoofddoel en die wedstrijd is perfect gelopen. De schamele podiumplaats in King klassement is natuurlijk ook wel mooi meegenomen. Maar vooral, het was een heel mooie wedstrijd, een prachtige organisatie die ik iedereen kan aanraden. We hebben er een week vakantie van gemaakt en ondanks het slechte weer, was het een hele leuke en boeiende vakantie.