Flanders Cup Oostend PK XC MTB

20 June 2021

Zondag stond de eerste manche van de Flanders Cup in Oostende op het programma.
Vooral voor Yannis zou dit een eerste confrontatie worden in een MTB race tussen leeftijdsgenoten.
We waren er dus een beetje op gebrand, al wisten we totaal niet waar we aan toe waren.
De wedstrijd telde ineens ook als provinciaal kampioenschap.

Koers EDH Neufville

19 June 2021

Eindelijk terug een rugnummer opspelden. Daar hebben we naar uitgekeken.
En dit eerste weekend heb ik ineens 2 wedstrijden. Morgen staat ook nog de eerste Flanders Cup XC MTB op het programma in Oostende.

Voor dit eerste wedstrijdweekend had ik me toch wat gespaard. Ik wist dat ik goed in vorm ben en ik wil in dit eerste weekend ineens goed vertrekken.

Bij de EDH mogen momenteel enkel jaarvergunninghouders starten. Bij de B-categorie voor 38+ waren helaas slechts 18 renners. Yannis deed niet mee om zich te sparen voor morgen.

De hel van het Zuiden

Hier ten zuiden van Kortrijk (Bellegem) is de wielerklassieker Paris - Roubaix nooit ver weg. De kasseien zijn altijd leuk als winterse MTB training voor wie niet graag baggert in de modder maar toch graag van de traditionele wegen afgaat. Met de lockdown, waarbij de Franse grens overschrijden niet mogelijk was, was de tijd rijp om eindelijk eens te werken aan een kassei klassieker aan de andere kant van de grens. Maar dan eentje voor de gravel biker.

Criterium Langemark

30 September 2020

Het was gisterenavond de eerste keer dat we nog eens verlof moesten nemen om te gaan koersen. Het is tevens ook ineens het eerste en laatste criterium van 2020. We konden ons zelfs ook voor het eerst douchen na de koers. Het was een leuk weerzien met de collega renners. Iedereen heeft het duidelijk gemist, de sfeer voor en achter de koers.

Koers EDH Brugelette B-categorie

27 September 2020

Na de storm Odette, klaarde het zondagnamiddag helemaal op. Ideaal om nog eens een koersje bij de EDH mee te pikken, dit keer in Brugelette nabij Ath.

We kregen er een vrij zware wedstrijd voorgeschoteld. Een afwisseling van kasseien en slechtbollende asfalt, bovendien glooiend en nog behoorlijk wat wind.
Yannis had zich door het slechte weer laten ontmoedigen en was thuis gebleven. Misschien moet ik hem gelijk geven, want hij zou het moeilijk gehad hebben.

Pages