Deprecated: Required parameter $context follows optional parameter $feed_nid in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/feeds/feeds.module on line 272 Deprecated: Required parameter $width follows optional parameter $mode in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/facebook_comments/facebook_comments.module on line 429 Deprecated: Required parameter $amount follows optional parameter $mode in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/facebook_comments/facebook_comments.module on line 429 Deprecated: Required parameter $fields follows optional parameter $page in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/services_extra7-master/resources/watchdog.inc on line 83 Deprecated: Required parameter $parameters follows optional parameter $page in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/services_extra7-master/resources/watchdog.inc on line 83 Deprecated: Required parameter $page_size follows optional parameter $page in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/services_extra7-master/resources/watchdog.inc on line 83 Artikels | Tri-Niki

Artikels

De hel van het Zuiden

Hier ten zuiden van Kortrijk (Bellegem) is de wielerklassieker Paris - Roubaix nooit ver weg. De kasseien zijn altijd leuk als winterse MTB training voor wie niet graag baggert in de modder maar toch graag van de traditionele wegen afgaat. Met de lockdown, waarbij de Franse grens overschrijden niet mogelijk was, was de tijd rijp om eindelijk eens te werken aan een kassei klassieker aan de andere kant van de grens. Maar dan eentje voor de gravel biker.

Stoneman Arduenna

Nu Yannis een waardige MTB maat geworden is, droomde ik in deze Corona-tijden al een tijdje van om eens naar analogie van de GR5 serie op TV eens een soort mini-trektocht te doen met Yannis. Toen onze team-baas Dirk Baert het concept van de Stoneman in de groep gooide was dit echt wat we zochten. Het leek bovendien ineens een mooie opstap voor Yannis in zijn voorbereiding naar de Transmaurienne (5 dagen MTB in augustus).

Trail de Noël Hombourg.

Zaterdag stond voor het 2de jaar op rij de trail de Noël in Hombourg op het programma. Ideaal om een weekendje caravan te doen. Een trailrun in onze achtertuin daar en dan gaan kerstmarkten in Aachen. De trail in Hombourg is trouwens een aanrader met als hoogtepunten de beklimming naar het kruisbeeld dat overal van kilometersver te zien is, de passage onder het bekende viaduct van Moresnet en de vallei van de Geul, die bij menig wandelaar bekend is.

La rondes des binomes de neiges. 10k duoloop in Anvaing met Yannis

Dit weekend stond niets speciaals op de planning tot we een aankondiging van deze duo-loop zagen passeren in Anvaing. Nu Yannis en ikzelf ongeveer op hetzelfde niveau zitten, leek ons dit wel eens de moment om eens zo'n wedstrijd mee te doen.

We schrokken wat van de opkomst. Maar liefst 1216 deelnemers over 608 teams kwamen, veelal ludiek verkleed, opdagen. Wat een leuke sfeer! Normaal zijn wij niet zo'n fan van dergelijke massa evenementen, maar deze was toch wel eens leuk.

Op bezoek bij de wielerbond.

Naar aanleiding van mijn open brief had ik vandaag een afspraak met de CEO van WBV, Frank Glorieux.

Gewapend met een brief van Kevin Neyrinck trok ik samen met Frederik Toortelboom, ook een ancien bij de EZC naar het Wielercentrum Eddy Merckx op de Blaarmeersen in Gent.

In de lappenmand

Momenteel zijn in mijn programma hiernaast geen wedstrijden meer terug te vinden. Ik lig momenteel in de lappenmand. Na een bijsturing van mijn looptechniek ging ik er iets enthousiast tegen aan en moest ik de looptraining op de eerste woensdag van februari plots staken door een heel intense pijn in mijn voorvoet. Ik heb een (stress)fractuur opgelopen aan het 4de middenvoetsbeentje.

Klierkoorts gooit roet in het eten

Ik sukkelde nu al 2 maanden op en af met ziekte waardoor ik continu trainingen en wedstrijden van mijn programma moest schrappen. Deze week kwam dan eindelijk de diagnose: klierkoorts.

Goede nieuws is dat ik nu inderdaad weet wat er fout was met mij. Slechte nieuws is dat klierkoorts moeilijk en traag geneest. Enige remedie is rusten. Niemand die kan voorspellen hoe lang het duurt vooraleer ik er weer bovenop ben en terug kan beginnen trainen. Bij sommigen duurt het slechts enkele weken, maar het kan ook langer dan een jaar duren. Geen leuk vooruitzicht dus.

Annulatie Bredene en Zolder

De volgers van mijn blog zullen het wel al opgemerkt hebben. Twee weken na elkaar moet ik al gedwongen forfait geven voor de geplande wedstrijden. Zo viel vorig weekend de beachrace in Bredene in het water en nu ook de crossduathlon van Zolder. Twee keer moest ik annuleren door ziekte en kwam ik ook in deze weekends amper aan trainen toe. Eind januari verloor ik ook al een weekend door ziekte.

2013 in een notedop.

2013 werd gekenmerkt door de operatie die ik op 11 maart moest ondergaan aan mijn enkel. In deze operatie werd na vele jaren sukkelen het onderste spronggewricht vastgezet met 2 bouten. In de wintermaanden had ik het mentaal heel zwaar om te trainen. Door van het clubkampioenschap mijn ultieme doel te maken vond ik mijn motivatie terug en dat werd met een 11de plaats en de bescheiden titel van clubkampioen ook een succes. Daarna werden er enkele koersen afgelast en kon ik de goede vorm niet meer etaleren voor mijn operatie.

De gazette coureur.

Vandaag kwam ik met mijn tronie in Het Laatste Nieuws. Een mooie en correcte samenvatting van de situatie.

Pages

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114