1/2 Marathon Roncq ( Niki ) + 10km ( Yannis )

03 April 2022

Zondag hadden we door omstandigheden eens een zeldzaamheid op het programma staan. Een pure snelle stratenloop.
We keken er wel eens naar uit wat we waard zijn op de halve marathon. Afstand was ook wel exact opgemeten want telde mee als selectie voor het Franse Kampioenschap.
Pascale zou met Emma de 5km lopen.

Hoewel de organisatie eerder afficheerde dat er podiums waren voor de cadetten ( 16 - 17j ) op de halve marathon bleek dit last minute niet zo en mocht Yannis zelfs niet meer mee doen, hij moest overstappen naar de 10km. Een domper voor Yannis. We hadden er toch ook onze training op afgesteld. Ikzelf was er op zich niet zo boos om, maar we hebben helaas absoluut niet op het tempogevoel getraind voor die 10km. Yannis wist absoluut niet waar hij aan toe was.

Voor mezelf was ik ook benieuwd. Het is nu een 2-tal weken dat ik na de COVID eindelijk weer het goede gevoel te pakken heb.
Ik dacht wel tempo van 4min30 aan te kunnen, maar ik wist niet of ik mij mocht risceren om onder de grens van 1u30 te proberen duiken. Daarvoor was een tempo van 4min16 nodig. En het parcour was met zijn 100 hoogtemeters en een 4-tal offroadstroken ook niet echt supersnel. Er was bovendien nog de vrieskou en de strakke wind.

Tussen de dik 200 deelnemers ga ik behouden van start. Toch geeft de chrono al snel 4min10/km aan. Veel te snel dus. Maar ik loop makkelijk en ik zit met de wind strak op de neus in een goede groep. Loslaten heeft geen zin. Op de terugweg loop ik vlot weg met een andere kompaan. Ik kom door na de eerste van 2 ronden na 10,55km in 44min rond. Wel ik had durven tekenen voor die tijd als ik zelfs maar 1 ronde moest lopen.

Hopelijk krijg ik geen klop in de 2de ronde. Na enkele korte versnellingen kan ik voor de tegenwind opnieuw aansluiten bij enkele lopers, waardoor ik mij kan verstoppen.
Ik kan op het verste punt opnieuw weglopen en val niet meer stil. Ik loop een even snelle 2de ronde en kan met een hele mooie tijd in 1u28min en 11sec finishen.
Ik ben ook eerste M2. Dat is echt eens een opsteker na mijn getsjool de voorbije maanden. En men ziet maar, men mag nooit paniekeren en gestaag verder werken loont uiteindelijk altijd.

Yannis nestelt zich op de 10km meteen in een groepje op de 2de plaats. Maar in tegenstelling tot in de duatlon valt het echt niet stil. Het tempo was te hoog gegrepen. Uiteindelijk liepen een 4-tal allen rond de 33min. Yannis verzeilde in de wind alleen en het werd vooral een strijd tegen hemzelf. Hij finisht in een toch mooie 35min15sec op plaats 6 en wordt eerste Cadet.

Weer een ervaring rijker, zegt hij.

Uitslag Yannis: 

35m15 6de op 280. 1ste cadet
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114