2u VTT Endurance Moeskroen

11 May 2019

Veel te lang is het geleden dat ik nog eens een wedstrijdverslag kon posten. Maar thuis is alles stilaan in de mate van het mogelijk in de plooien aan het vallen.
Onze verhuis die we in de paasvakantie deden van Izegem naar Bellegem is helemaal rond en we raken stilaan helemaal gesetteld. Ik kan eindelijk weer een beetje gestructureerd trainen.

Na de paasvakantie restten me nog 6 weken om mezelf klaar te stomen of lees eerder redden wat er te redden valt voor de LCMT. Dé wedstrijd die ik met stip had aangeduid. Een hele zware triathlon over 4 dagen die ik graag voor de 3de keer wil winnen. Maar ik weet dat je top getraind moet zijn om daar zelfs maar te finishen.

Gelukkig motiveert mijn nieuwe uitvalsbasis enorm en lijkt de conditie vlug de goede richting uit te gaan. hopelijk raak ik nog op tijd helemaal klaar.

Toch kriebelt het ook al om weer de competitie aan te vatten. In de buurstad Moeskroen, was een 2u MTB wedstrijd. Iets wat ik eigenlijk altijd graag. Midden de zware trainingen door wou ik eens een intensieve prikkel geven en me vooral amuseren.

We kregen een mooi droog parcour met een eindeloze reeks aan bochten voorgeschoteld. Ideaal voor mijn Fury. De start zou heel belangrijk zijn en voor een keer slaagde ik daar ook in. Als 2de ging ik het bochtenwerk in en ik hoorde direct dat achter mij veel volk voet aan de grond moest zetten. Al snel was ik gewaar dat mijn voorganger minder goed door de bochten ging dus ik probeerde er zo snel mogelijk over te gaan, in de hoop dat hij de boel wat zou ophouden.

Na 2 ronden heb ik al snel een mooie voorsprong, maar er komt er eentje mij nog snel terughalen. Als die me na 3 ronden beet heeft, rijd ik een enorme scheur in mijn band. Het duurt me zo'n 16 minuten om het hersteld te krijgen. Wat ben ik gefrustreerd. Ik leef me dan verder nog eens goed uit en word zo 14de op 36. Een gemiste kans alhoewel ik waarschijnlijk mogen tevreden zijn met de 2de plaats.

Wel een hele leuke wedstrijd daar aan de Artem school in Moeskroen. Van mijn part mogen er veel meer zo'n wedstrijdjes komen. Deze zijn een hele goede techniek en conditietraining.