45km chrono VTT Peronnes-Antoing

01 November 2019

Vandaag ben ik na lang twijfelen toch naar Peronne vertrokken om er de chrono te gaan rijden. Dit is waarschijnlijk niet ideaal 2 dagen voor de duathlon in Reusel, maar na mijn overwinning daar vorig jaar, kriebelde het te veel. Bovendien heb ik nooit deugd van te veel kalmte.

Start was van 8u tot 10u. Toen ik om 9u in de auto stapte voelde ik de bui al hangen. Van wat druilende druppels, ging het steeds meer over in regen die niet meer stopte. Na een drogere periode zal ik opnieuw verrast worden op een glijbaan. Dit terwijl ik de banden zonder profiel nog niet had gewisseld.

Toen ik als laatste om 10u van start ging, was het al snel duidelijk dat het één lange schaatstocht zou worden. Maar in tegenstelling tot vorige week is de grond hier toch iets beter en vlieg ik overal goed door. Ik wist dat dat schaatsen op mijn zomerbanden normaal geen probleem is en door het gebrek aan weerstand bolt die enorm goed over de gras- en grindstroken.

Ik voel me heel goed en heb de indruk dat ik een toprit aan het neerzetten ben. Ik maak geen fouten en zie dat ik amper 5 minuten langer onder baan was dan vorig jaar, toen alles wel droog was. Ik denk dat ik niet ver van de overwinning af ga zijn. Des te groter was de ontgoocheling aan de finish dat ik pas 8ste en 3de veteraan ben. Bleek dat de deelnemers die om 8u al vertrokken de rit helemaal droog hebben kunnen rijden en amper vuil waren. Ikzelf was al een echte modderduivel na een 2-tal km. Pech dus!

Alhoewel dat ik daardoor zeker geen overwinning mislopen heb. Er is een 2-tal die ook de ganse rit kort voor mij in dezelfde omstandigheden heeft gereden en toch ook een snellere tijd hebben neergezet.

Ik hoop dat het wel een goede prikkel was voor Reusel. Zo een keer goed diep gaan op de fiets ik heb daar meestal deugd fan. Het fietsen zal zondag sowieso wel snor zitten. Het is vooral de 14km en nog eens 7km lopen aan hoog tempo die me zorgen baren. Ik loop makkelijk over lange afstand en ik kan ook al behoorlijk snel lopen op een korte interval. Maar over lange tijd hoog tempo lopen, daar ben ik nog niet aan toe gekomen en ik vrees dat dat nog tegen valt. In ieder geval, ik hoop op een zware en trage wedstrijd zondag. Op het programma in Reusel 14km lopen - 60km MTB - 7km lopen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114