Beachrace Knokke-Heist

08 February 2015

Om de trainingen richting het aankomende koersseizoen wat te doorbreken stond ik zondag aan de start van mijn 2de beachrace dit seizoen. Ditmaal in Knokke - Heist, die door de speaker aangekondigd werd als de zwaarste van het seizoen. Voor mij was het alleszins de eerlijkste. Door de hele brede loopstart over loszand kon zowat iedereen op de eerste rijen staan.

De start was tegen wind en dat speelde serieus in mijn voordeel. Het zand lag zwaar en ik moest in het begin serieus stoempen om aan te klampen, maar al snel was ik mee op snelheid. Bij de eerste hindernis, palen die over de ganse breedte van het strand stonden wou ik vooraan zitten omdat het daar serieus op een lint zou gaan. Ik kon daar helemaal voorin doorkomen. Ik kon zelfs enkele keren mee demarreren met de favorieten. Dit had ik nog nooit meegemaakt in een strandrace en was toch wel kicken.

Net voor de eerste passage in het zwin kwam ik echter te voet te staan door enkele renners die voor mij vielen omdat we onverwacht in zacht zand terecht gekomen waren. Ik moet enorm harken en ik mis kracht en frisheid om nog net de aansluiting te kunnen maken met de kopgroep. Jammer. Daarna verzeil ik in kleinere groepjes, waar ik meestal het volle pond moet geven om te kunnen volgen. Na vallen, opstaan, groepjes inhalen en weer gelost worden eindig ik uiteindelijk op de 40ste plaats. Ik ben toch blij dat ik dit nog kan nadat ik gisteren toch 6u heb getraind en anders ook al een behoorlijk zware week achter de kiezen had. Dit heeft dus vertrouwen.