BK koers masters B Bekkevoort

08 August 2021

Zondag stond het grote BK bij de wielerbond op he programma. Een wedstrijd die ik toch in het rood aangestipt had omdat ik er in de B-categorie (45 tot 55j) toch 1 van de jongste ben. En een trui blijft toch altijd mijn grote droom.
De laatste weken heb ik het lopen wat geminderd en wat extra koersen gereden met als kers op de taart de Ronde van Wallonië.

Ik trok dus met veel zelfvertrouwen naar Bekkevoort. Ik wist niks van het parcours, maar in de ochtend bereikten me al berichten over kasseien en hellingen. Bovendien voorspelden de weersberichten massa's regen en wind. Allemaal in mijn voordeel.

Met 41 renners gingen we van start. Het ging direct keihard naar de eerste kasseistrook die er heel slecht bij lag.
Ik nestel mij mooi in de eerste gelederen. De 28mm banden op mijn Scott doen hun werk goed.

Daarna gaat het naar de helling in het parcours. Een niet zo lange helling in een bos maar toch met een piek tot 13%.
Ik had er toch wat schrik van. Ik heb er geen miserie, maar ben toch niet sterk genoeg om mee te doen met de eerste springers.
Daarna volgt een lange slingerende afdaling, die me later in de koers een paar keer de kans zal geven om weg te rijden.

Eenmaal terug op de grote weg volgen gedurende een 5-tal km verschillende steenwegen zich op, waar het vals plat bergop loopt en pal tegen wind is.
Daar wordt het een loterij van demarrages. Iedereen lijkt sterk en ik moet helaas af en toe eens passen, waardoor uiteindelijk 5 man gaan vliegen is.

Het peloton dunt ook al snel uit na de 2de passage over kasseien en hellingen. Tegen halfweg koers schieten we maar met een 20-tal renners meer over. Vanaf dan kan ik iedere ronde zelf de forcing voeren op de kasseien en op de helling. Maar ik geraak nooit weg. Alleen is het moeilijk opboksen op de lange stroken.

Maar iedere ronde dunnen we uit om uiteindelijk nog met 8 over te schieten voor de 6de plaats. Uiteindelijk rijden we nog in 2 schijfjes van 2 weg en komen we met 4 allemaal afgescheiden en compleet kapot over de meet. Een 9de plaats is mijn deel. Ik had op meer gehoopt maar achteraf gezien ben ik heel tevreden met de koers die ik gereden heb.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114