Clubkampioenschap Team Bikesensation

25 January 2015

King of Team Bikesensation

Dit weekend stond bij mijn nieuw team het clubkampioenschap geprogrammeerd. Geen belangrijke wedstrijd, maar eerder een leuk team event in de Drunense Duinen in Nederland.
Terwijl de gezinnen naar de Efteling trokken mochten wij ons uitleven op een prachtig parcour, volledig gereserveerd voor mountainbikers. Dit had ik nog nooit gezien. 24,6km niks dan 1 lange singletrack. Na de gezamelijke rit en een lunchpauze moesten we tegen de chrono ons clubkampioenschap rijden. Het normaal droge parcour, lag door de smeltende sneeuw toch behoorlijk zwaar, waardoor het toch nog een hele karwei werd.

Ik wilde als 'boanestamper' vooral niet afgaan tegen de bikers van mijn team, maar het werd veel beter. Ik zette totaal onverwacht de snelste tijd neer en was dus heel tevreden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat al die mannen nog volop met duurtrainingen hun marathonseizoen aan het voorbereiden zijn. Ikzelf, aan de andere kant, heb al regelmatig wedstrijden gereden de laatste weken waarbij ik een vol uur in het rood rijd.
Het was een mooie dag met het team.