Crossduathlon Braine Le Compte.

04 November 2018

Zondag nam ik samen met Yannis deel aan de crossduathlon in Braine. Niet dat ik zo in vorm was, dat ik persé een duathlon wou doen, maar deze wedstrijd is ideaal om samen met Yannis te doen. Een afstand die echt iets voorsteld voor Yannis ( 4,2 - 11,5 - 0,8 ), want voor de jeugd zijn de meeste crossduathlons echt de moeite niet om er een hele dag voor uit te trekken. In Braine konden we zelfs samen starten. Maar na de eerste gezamenlijke run, moeten wij nog een extra ronde van 11,5km fietsen en ook nog 2km extra lopen.

Voor een keer stelde ik mij niet op de eerste rij op, maar steld ik mij samen met Yannis in het midden op. De loopconditie is echt niet goed en ik wou me op deze 4 zware km niet opblazen. We vertrekken samen en kunnen beiden goed opbouwen. Hij blijft op een 10-tal plaatsen achter mij hangen, terwijl ik constant blijf inhalen. De laatste km haal ik zeker nog 15 man in en zit ik warempel al bijna in mijn vertrouwde omgeving.

Als 31ste spring ik op de Fury. Dit jaar heb ik mij eens gewaagd om daar met de vernieuwde Fury te rijden. Vorig jaar reed ik daar met de Scalpel, maar ik was er van overtuigd dat de goedberijdbare klims meer spek waren voor mijn Fury. Alleen waren de afdalingen een stukje avontuurlijker. Maar ik had de goede keuze gemaakt. Ik leek te vliegen over het parcour. Tot ik bij David Tournant kom. Met David streed ik vorig jaar ook een fel duel uit. Toen had ik het moeilijk bergop, maar technisch was ik beter. Nu was het omgekeerd. Op 3km van het einde plooide hij uiteindelijk. Ondertussen zat ik al tot mijn grote verrassing op plaats 3.

Nu moest ik enkel standhouden, maar mijn voorsprong was voldoende om in die 2km mijn plaats te kunnen behouden. Dit was alweer een opsteker. Ik mag zeker content zijn van mijn verlengde weekend.

Ook Yannis deed het goed. Hij kwam in de korte wedstrijd 3de overall binnen. Tijdens het MTB'en kwamen ze met 3 jonge renners samen. Yannis mocht al eens het ploegenspel ervaren die zijn 2 concurrenten speelden. Maar hij hield stand en kon in de 2de run zijn eerste plek bij de -18 jarigen binnenhalen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114