Crossduathlon Hofstade

10 October 2021

Met de organisatie van de duatlon in Bellegem en het plotse overlijden van onze dochter hebben we een turbulente periode achter de rug.
Het hoeft geen uitleg dat het er conditioneel verre van ideaal is aan toegegaan.

Omdat ik toch ingeschreven was en om de gedachten wat te verzetten trok ik toch naar Hofstade, die na Westrozebeke tevens de 2de en laatste wedstrijd was in de nationale crossduatlon series.

Ik had geluk. Het lopen was met 2 keer 3,2km vrij kort en het fietsen bestond voor meer dan 50% uit leuke singletracks. Ideaal dus, voor als de conditie niet goed is.
Ik keek er naar uit om eens anderhalf uur mijn ding te doen en mijn gedachten te verzetten.

Ik had al in de opwarming frisse lichte benen. Het eerste lopen ging ook heel goed. Ik liep zelfs niet ver achter mede-BMT'er Andy De Smet, tevens nog zilver op het PK mtb. Normaal is die altijd uit het zicht.

Het niveau was echt wel hoog. In de singletracks wordt ik voor een keer niet al te veel opgehouden, maar toch kan ik opschuiven. Ik heb echt het goede gevoel en ik heb het gevoel echt te vliegen door de bochten. Op één of andere manier lijkt mijn lichaam precies vol adrenaline te zitten.

Tot ik bij Simon Van Roy en Andy De Smet kom. Ik zit daar bij mensen die normaal iets hoger niveau hebben. Maar ik heb ook het gevoel dat zij te traag door de bochtjes gaan. In de 3de ronde laat ik ook hen achter. Helaas kan ik niet voorop blijven. Om de een of andere reden komen ze op het einde terug aansluiten.

Ik begin als 24ste te lopen en val absoluut niet stil en kan als 23ste finishen en 6de master.
Met deze uitslag behaal ik ook de 6de plaats in de nationale series en 3de bij de masters.

We mogen terugblikken op een kort maar geslaagd crossduatlon seizoen dus.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114