Crossduathlon Jurbise

15 February 2015

Deze wedstrijd, die tevens gold als Waals kampioenschap, stond met 220 deelnemers al een tijdje volgeboekt. Ik had deze wedstrijd ook bij mijn eigen een beetje aangestipt. Ik hoorde van deelnemers dat deze wedstrijd me wel moest liggen en ik recupereerde deze week ook heel goed van de geleverde arbeid in de aanloop naar de beachrace in Knokke. Ik voelde mij dus goed. Alleen over het lopen had ik vraagtekens, want daar moest ik het echt met een minimum aan trainingen stellen de laatste 4 weken.

Onder een stralen lentezon werden we een heel mooi loopparcour opgestuurd, volledig onverhard met de nodige hindernissen. Dit was echt geen omloop voor snelle mannen en dat speelde in mijn voordeel. Als 25ste begon ik aan de 2 fietsronden. Het fietsparcour was ook bijna volledig onverhard. Een afwisseling van snelle stroken tot helemaal verzopen stroken en ook heel weinig hoogtemeters. De snelle stroken speelden niet in mijn voordeel, maar de modderige stroken, die er bij momenten echt over was, lagen mij ook niet. Bij het inhalen, maakte ik te veel fouten. En als ik dan uiteindelijk een gaatje kon slaan sloeg ik meer dan eens met mijn smikkel tegen de grond. Bij het begin van de 2de ronde lig ik toch al op de 2de plaats met Eddy Buts en de latere 4de in mijn wiel. Ik wist dat ik met Buts geen kans maakte in de loopfinale, maar wil zo veel mogelijk voorsprong nemen op de 4de, wat plots ook lukt. Buts is een ervaren rat en die laat zich helaas niet doen en samen bollen we de wissel in.

Ik neem een snelle wissel en kan met voorsprong begin lopen, maar de laatste kilometer moet ik op de bergjes toch plooien. Ik word tevreden 3de. Het is natuurlijk moeilijk inschatten, maar ik denk dat het mijn beste prestatie is deze winter. De conditie is dus stijgende. Volgend weekend beginnen we terug aan het wegseizoen met het clubkampioenschap in Ingelmunster.