Crossduathlon Thieusies

20 May 2019

Zondag trok ik naar Thieusies, deelgemeente van Soignies voor één van de zeldzame crossduathlons in de zomer. We zijn nu 11 dagen voor de LCMT triathlon en deze wedstrijd paste absoluut niet in de voorbereiding. Eigenlijk moet ik nu zoveel mogelijk uren trainen. Maar ik had gisteren al een heel goede training gedaan aan mijn caravan en de weersvoorspellingen voor vandaag waren echt niet van dien aard, dat ik opnieuw goesting had om 5u in het zadel te gaan zitten. Dit was toch wel een goede uitvlucht om toch nog eens van mijn favoriete discipline te kunnen beoefenen en een nieuwe wedstrijd te ontdekken. 

Ondanks de regen, was ik toch een van de weinige deelnemers die een parcourverkenning deed en dat zorgde wel dat ik in het voordeel was. Het was heel lang geleden dat ik ook nog maar iets van snelheid trainde in het lopen en ik wist echt niet hoe dat zou gaan. Bovendien waren de benen ook loom na de zware training gisteren. Het bleef watergieten waardoor een lange heuvelende grasstrook vol paardesporen vrij glibberig begon te worden. Ik wist dat het belangrijk was om daar niet al te verzuurd door te komen.

Ik laat me dus niet al te veel opjagen in de start en kan geleidelijk opbouwen gedurende de 2 ronden. Ik ben zelfs al voor mensen die ik deze winter altijd voor moest laten. Dit geeft courage. 

Als 9de individueel spring ik op de fiets om aan mijn inhaalbeweging te beginnen. We krijgen een heel snelle, maar toch een leuke omloop voorgeschoteld, waar ik en mijn Fury van smulden. Ik kan opschuiven naar plaats 3. Ik ben een beetje in het nadeel met de duo's. Op deze snelle omloop nemen die snelle duo's vaak individuelen mee in hun zog. Plaats 1 en 2 bleven dus buiten schot. 

In de 2de run, haal ik nog bijna dezelfde loopsnelheid als in de eerste run en dat betekent dat ik nog nipt met een handvol seconden voorsprong het podium op kan.

Dit was een opsteker en zeker weer een leuk koerske. We blikken terug op een leuke dag. 

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114