Crossduatlon Westrozebeke 4 - 21 - 3

24 July 2021

Zaterdag trok ik met een klein hartje naar de crossduatlon van Westrozebeke. Traditioneel een snelle wedstrijd in de winter, waar ik het sowieso altijd moeilijk heb om goed te presteren. Het weer was ook enorm warm en laf, net zoals in Ieper, waar ik echt een barslechte prestatie neerzette. Ondanks dat ik toch in een goede conditie verteer, kreeg ik er dit pril seizoen nog maar weinig bevestiging van, waardoor het zelfvertrouwen op een laag pitje staat.

Tijdens de opwarming was ik al snel gewaar dat het snel naar adem happen was. Nadat ik mij al 3 keer helemaal nat maakte aan de dorpsfontein startte ik helemaal achterin het 75 koppige pak. De start was toch bergaf, iets waar een houterig loper als ikzelf het toch altijd lastig mee heeft. Het bleek uiteindelijk de goede keuze. De eerste klim aan de firma Westvlees, na 1km was het al lijken oprapen. Ik kan continu goed opbouwen en als 47ste wisselen met een sneller gemiddelde dan in Ieper. In Ieper was ik dan al helemaal over mijn toeren en kon ik niets meer forceren op de fiets.

Nu was dit anders. Ze hadden een pareltje van een parcours uitgetekend in het droge Westrozebeke en ik schoot als een bevlogene uit de startblokken. Het leek alsof iedereen stil stond. Ondanks dat ik veel tijd verloor op de single tracks door tragere rijders zet ik toch een 5de fietstijd neer en ik schrik er van dat Pascale me toe roept dat ik in positie 13 zit. Wat een opsteker.

Ik zet dan ook nog een uitstekende 2de run neer. (23ste tov 47ste in 1ste run). Ik verlies 2 plaatsen en finish 15de en mag nog net op het podium bij de 40+.
Dit was echt nog eens zo'n top dag dat ik al lang niet meer beleefd heb. Dat deed deugd!

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114