Crosstriathlon Butgenbach

29 July 2017

Zaterdag stond ik aan de start van de crosstriathlon in Butgenbach. Na vorig jaar wist ik dat dit een parcour op mijn maat was en ik was de laatste week ook gewaar op training dat ik echt begon te profiteren van de supercompensatie van al het zware werk voor mijn volledige triathlon. Ik had dus ook wat getapered en gezorgd dat ik eens aan 100% aan de start stond.

Ik ging direct volle bak van start in het zwemmen en kon mijn tempo volhouden tot op een 100-tal meter van de meet. Toen moest ik de atleten voor mij wat toegeven. We hebben dus alles gegeven. Ik klom heel verrast als 8ste uit het water op 1min20 van de lijder.

Direct op de fiets trok ik direct de gas open. In Butgenbach is het vooral een heel zwaar parcour constant bezaaid met boomwortels. Ik zou de 3de fietstijd neerzetten en wisselen als 3de. Ik was de eerste met een hardtail, die op dat parcour toch wel een nadeel was. Ik reed een tijdje samen met de 2de, die ik helaas op al die boomwortels moest laten gaan.

Ik ga direct volle bak door in het lopen, waarbij we eerst een zware klim te verwerken krijgen. Ik ben stukken beter dan vorig jaar. Ik denk niiet na en ga volle bak, want ik weet dat straks heel technische stroken aankomen, waarop je niet vol kunt doorlopen. Het gaat allemaal heel goed en op de stukken waar ik snelheid kan maken trek ik direct het gashendel open. Helaas zie ik aan het keerpunt na een dikke 3 km een eerste achtervolger afkomen. Op een technische afdaling waar ik bijna op mijn achterwerk naar beneden moet glijden springt hij mij gewoon voorbij. In de laatste km zit nog een stijle trap gevolgd door een eindeloos vals plat. Ook daar krijg ik nog iemand op mijn nek. Ik spurt tot ik niet meer kan en zie dat het gat blijft, maar telkens trekt de andere zich opnieuw op gang. Na 3 zo'n maximale spurten word ik nog geklopt voor de 4de plaats op 25m van de meet. Ik ga zo diep, dat ik die laatste 25m nog over de meet kan stappen.

Vorig jaar werd ik hier 7de met een tijd die 8min trager was dan dit jaar. Nu werd ik 5de. Hoewel ik een beetje ontgoocheld ben om in die laatste 1,5km nog 2 plaatsen te verliezen moet ik eigenlijk content zijn met die superconditie waar ik nu mee rondloop. Dit is eventjes genieten.