Damse Duivelshond Crossduatlon ( Yannis + Niki )

27 November 2021

Zaterdag stond de Damse Duivelshond crossduatlon op het programma. Na Kasterlee de 2de langste crossduatlon van het land.
Ik was er ooit eens 3de en het blijft één van mijn favoriete wedstrijden.

Op het programma 10km lopen - 65km MTB en 10km lopen. Yannis deed de halve afstand.

De weersomstandigheden waren hels. Thuis regende en sneeuwde het onophoudelijk toen we naar Brugge trokken. Erger kon dus niet. Gelukkig beleefden we daar in Brugge tijdens de wedstrijd de enige 4 droge uren van het weekend, maar toch, het was barkoud. Zeker met het vele opspattende water.

Ikzelf had het al van in de start heel lastig. Ik heb vorige zaterdag een ongevalletje gehad en ik ondervind de laatste dagen meer en meer naweeën aan mijn ribben. Op de omloop met veel putten waar we door moesten lopen had ik veel pijn die me zelfs op de adem deed trappen. Ik moest al snel over gaan in overlevingsmodus. Het was een gevecht tegen de pijn en de kou.

Op de snelle omloop waren de betere fietsers al gaan vliegen en ik kon maar een matige inhaalbeweging meer maken. Ik zou als 25ste van 60 finishen.

Ook bij Yannis een 60-tal deelnemers die de kou trotseerden. Yanns geraakt verzeild in een groepje op plaats 5. Op de fiets spaart hij zich niet. Hij had niet echt de bedoeling om met zijn concurrenten de strijd aan te gaan en zag het vooral als een test naar volgende week toe. Volgende week is de 2de manche van de nationale series in De Panne en meteen ook veruit de zwaarste. En Yannis heeft er echt een hoofddoel van gemaakt.

Yannis moet nog de duimen leggen voor ploegmaat Tim Vijverman in de 2de run en wordt zo toch mooi 6de.

Uitslag Yannis: 

6de op 60
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114