Duatlon Halle ( Yannis + Niki ) 5,8km - 32km - 5,8km

15 August 2021

Zondag stond de volgende editie van de nationale duatlon series op het programma in Halle.
Dit zou een speciaal evenement worden voor ons.
In deze coronatijden was er nog geen enkele jeugdduatlon geweest en daardoor werd de volwassen wedstrijd in Halle open gezet voor Jeugd A atleten.
Voor Yannis dus zijn debuut tussen de volwassenen in het echte werk. Het was trouwens nog maar zijn 2 de wegduatlon na zijn Belgisch Kampioenschap vorig jaar.

Ikzelf zag vooral op tegen het vele lopen. En dan nog eens drafting er bij en ik wist op voorhand dat ik daar eigenlijk niet veel te zoeken had. Maar duatlon is nu eenmaal altijd fun, voor wie graag afziet.

Maar liefst 250 deelnemers aan de start en het ganse kruim van de Belgische duatlonwereld tekende present.
En hoewel 2021 een echte rotzomer is, was het nu toch weer voor de 3de keer op rij duatlon in hete omstandigheden.
Ikzelf zat vooral in met Yannis. 12km lopen zouden toch al een zware dobber zijn en ik was ook benieuwd hoe hij tussen die calibers zou standhouden op de fiets. Want het parcours dat uitgetekend was rond de Halse Kluisberg was ook niet van de poes.

Beiden doen we een eerste goed loopnummer. Ook ikzelf ben bewust niet te snel gestart in deze warmte. Yannis wisselt als 66ste. Ikzelf moet dan al 3 minuten toegeven op plaats 133. Yannis kon oprukken tot hij in een grotere groep terecht kwam. Hijzelf kwam nooit in de problemen, waardoor hij nog vrij fris het 2de loopnummer kon aanvatten ergens begin de 50ste plaats. In het 2de loopnummer zou hij geen plaatsen meer afstaan en terecht fier mogen eindige op plaats 54.

Ikzelf ruk tijdens het fietsen op naar plaats 70. Ik krijg al snel ploegmaat Davy mee. We rijden precies als een sneltrein want niemand van de meer dan 60 ingehaalde atleten, pikt aan.

In de 2de run, heb ik het opnieuw heel lastig. De warmte speelt me parten. Met een 124ste looptijd val ik terug naar plaats 8 en word ik 9de H40.

Uitslag Yannis: 

54ste op 250. 1ste U18.