Flanders cup XC MTB Rotem ( Niki + Yannis )

27 February 2022

Binnen 2 weken staat het BK crossduathlon in Retie op het programma.
In Retie krijgen we op de MTB redelijk veel slingerende singletracks en daarop durft Yannis het wel wat moeilijk hebben.

Daarom kiezen we er dit weekend en volgend weekend voor om 2 XC wedstrijden mee te pikken. Niet alleen een goede techniektraining, maar ook een goede intervaltraining.

Helaas kregen we in Rotem niet het parcours waarop ik had gehoopt, maar eerder een supertechnisch parcours met heel veel hoogtemeters en boomwortels.
Op zaterdag stonden we er nog maar beteuterd bij, maar naarmate we meer en meer rondjes op het parcours reden, hoe meer we het zagen zitten.
Naast de behendigheid was de wedstrijd ook zwaar, zeker dat we deze week hard gewerkt hadden op het lopen. Na iedere leuke afdaling, volgde een klim op het topje van de zadel. Vaak was het al een uitdaging om zonder voet aan grond te zetten boven te geraken. Keer op keer. Hoe zouden we dat verdragen?

Yannis reed voor het eerst bij de junioren, ik ben ondertussen al 2de jaars bij de masters B. In beide wedstrijden stonden 27 renners aan de start en we stonden beiden ook telkens als laatste in de startlijn.
We voelen ons daar goed, daar worden we niet opgejaagd, want zeker ikzelf zou toch in de eerste 2 ronden voet aan de grond moeten zetten in de meest moeilijke afdaling. We wilden er vooral een goede training van maken zonder kleerscheuren.

We rijden beiden een gelijkaardige koers en halen meer en meer renners in naarmate de wedstrijd vordert. En eigenlijk zijn we ondanks de zwaarte van het parcours ook niet echt moe. We eindigen beide op een 15de plaats en beiden met hetzelfde gevoel: " Dit was superleuk".

Volgende week staat Dessel op het programma, waar we normaal gezien wel een vlakker en sneller parcours voorgeschoteld krijgen.

Uitslag Yannis: 

15de op 27
Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114