King of Team Bikesensation clubkampioenschap.

26 February 2017

Met 11 zijn we ondertussen binnen ons team. 4 triatleten en 7 rasechte MTB'rs. Om de triatleten ook een kans te geven had de voorzitter de formule wat veranderd en had hij beslist om iedereen eerst een stuk te laten lopen. De plaats van afspraak was de Mechelse Heide in Maasmechelen, die net zoals de voorbije 2 edities ook weer een heel verrassende ontdekking was.

6,5km lopen stonden op het programma en 32 km MTB'en over 2 ronden. Al tijdens de verkenning bleek het parcour echt een zwaar MTB parcour, maar een pareltje. Het leek bijna op een echt Ardennen parcour. Het looponderdeel is absoluut niet in verhouding met de standaard duathlon afstanden, maar het zou toch al zorgen voor een compleet andere wedstrijd.

In de start kregen we direct een hoge berg op trappen voorgeschoteld. Het lood schoot me ineens in de benen en ik kwam pas als 8ste boven. Maar dan kwam ik meteen in mijn ritme en kon ik snel naar het kopgroepje lopen met collega duatleet Korneel Lagae en de MTB'rs Sammy Knockaert en Bas Noppe. Korneel had heel veel schrik van de MTB omloop en hield zich precies wat in, waardoor ik in dat zand en op de trails nipt kon volgen. Vanaf dat het tempo wat zakte gaf ik er een snok aan. Ik liep aan 100%, maar ik wou mijn collega MTB'rs dood knijpen. Bas liep opvallend gemakkelijk, maar Sammy verloor na een 4-tal km plots wat extra terrein. Na mijn calavarietocht in Bredene had ik zeker schrik van die mannen. Wat zouden die paar seconden voorstellen op die 32 zware MTB kilometers, waar een hapering constant op de loer lag. Ik verlies nog wat tijd op Korneel in de laatste kilometer, maar kan toch als eerste beginnen fietsen.

Ik ga direct volle bak en zie dat de concurrentie achter mij blijft hangen en zelfs wat plooit. Helaas had ik onze Belgische Kampioenen trui van Bram Huysentruyt niet zien afkomen. Ik had er eigenlijk ook geen rekening meer gehouden. Op het einde van de eerste ronde in een technische en zware strook kan ik nooit geen vuist maken. Bram zou dan met 1 minuut voorsprong ook verdienstelijk clubkampioen worden. Ikzelf werd na een heel goede wedstrijd 2de. Maar het was vooral een prachtdag met het team. Met 5 zaten we na 2u wedstrijd nog binnen de 5 minuten. Het was de ideale gelegenheid om de leden eens samen te brengen over de disciplines heen.

Fatal error: Array and string offset access syntax with curly braces is no longer supported in /customers/b/2/a/tri-niki.be/httpd.www/sites/all/modules/oauth/lib/OAuth.php on line 114