Koers 1.12 Bellegem

13 April 2017

Gisteren trok ik traditioneel naar Bellegem voor de witte donderdag prijs. Een klassieker in de Kortrijkse regio die ook dit jaar weer heel wat (58) buitenlanders aan de start kreeg. Een zware wedstrijd, maar de wind zat goed om hopelijk vlot de koers te kunnen uitrijden en zo voldoende koersritme en kracht op te doen.

Het ging eigenlijk verrassend goed, ik kon me redelijk goed vooraan houden tussen de 136 renners. Ik had dit toch niet verwacht.
Toen het peloton na 10 van de 14 ronden al heel goed uitgedund was en ik me al aan het verheugen was op een goed afgewerkte training ontsnapte ik nog nipt aan een valpartij, toen een buitenlander, die mannen rijden precies altijd op leven en dood, mij langs de binnenkant voorbij wou steken in een bocht en de renner voor mij omver kegelde als een bowlingbal de gracht in. Ik kon maar heel nipt ontwijken, maar stond aan de rand van de gracht ook te voet.

Ik kon nog 2 ronden met 3 achtervolgen, maar helaas werden we 3 ronden voor het einde uit koers gehaald en kreeg ik weer een DNF achter mijn naam. Het extra half uur koers had ik toch echt wel graag in de benen gehad. Het is dat dat het verschil maakt op lange termijn. Ik heb dan maar nog 5km gaan lopen.

Komend weekend trek ik naar de Ardennen, waar ik op zaterdag in Grand-Halleux een 25km trailrun heb, die een combi klassement maakt met een MTB marathon in Grand-Halleux op Paasmaandag. Zondag probeer ik aan mijn caravan een duurtraining in te plannen.

Dank aan Martine Verfaille voor de foto.