Koers 1.12 Handzame

24 May 2013

Eerste prijsje is binnen.

2 dagen na Le bizet trok ik gisteren naar Handzame. Slechts 34 renners meldden zich na een dag vol hondenweer aan de start.
Alhoewel het in Handzame nog leek mee te vallen gingen de hemelsluizen 5min voor de start toch wagenwijd open. Ik had al snel het gevoel, dat het een stuk beter zou gaan dan in Le Bizet. Het lichaam lijkt zich al een beetje te hebben aangepast.
Het was ook nodig dat ik al een beetje beter was. Met zo weinig renners kun je je nooit wegsteken. Van in de eerste meters was het al koekenbak. De vele demarrages en het optrekken na de watergladde bochten maken het heel hard en blijkbaar niet alleen voor mij. De ganse koers verbrokkelt het peloton en komt het weer samen, maar ik raak iedere keer in een achtervolgende groep verzeild. Maar ik trek me op aan het feit dat het aantal deelnemers steeds mindert.
Uiteindelijk rijden 19 renners uit en rijd ik met 6 voor de 14de plaats. Door een wanhoopspoging kan ik onverwacht voorop blijven en grijp warempel toch die toch al mooie 14de prijs.
We kunnen dus niets anders dan tevreden zijn, ook met het feit dat ik terug eens een volledige koers in de benen heb. En eentje, waar ik van de eerste tot de laatste km heb moeten stoempen. Ik heb bijna op geen enkel moment in een groep van meer dan 10 man gezeten.