Koers 1.12 Izegem Bosmolens

22 July 2018

Gisteren stond dag 2 van mijn 4 daagse koersstage op het programma voor eigen volk in Izegem. Ik had al een verkwikkende zwemtraining gedaan, maar het was in de namiddag toch terug weer happen naar adem onder een loden zon.

43 renners melden zich aan de inschrijvingstafel. Izegem is een koers, waar ik altijd wel goed rijd, maar altijd o zo moeilijk een mooie uitslag rijd. Door een vroege ontsnapping van 2 renners werd de koers door zijn ploegmaten op slot gehouden. Ik kon met niet inhouden en 10-tallen keren probeerde ik weg te rijden, maar telkens teruggepakt. Achtteraf bekeken heb ik daar wat wild met mijn energie omgegaan. Maar stilzitten is niet echt aan mij besteed en het is een beetje frustrerend om zo te koersen. Toch zou uiteindelijk toch ooit een groep kunnen wegrijden en ik moest zorgen dat ik mee was. Maar helaas, was dit niet zo. Verdorie 19 man was nu al weg en ik zat in een door de warmte lamgeslagen peloton.

Ik heb echt een superdag en blijf aanvallen tot ik uiteindelijk 3 man mee kreeg en ik toch nog de brug kon slaan. We moeten een aantal ronden heel diep gaan, maar we sluiten toch aan en we kunnen weer koersen voor plaats 6. En een prijsje (top 20) zit er weer in. Helaas gaat bij mij het licht compleet uit en moet ik mij verder beperken tot overleven. Drinkbussen over mijn hoofd uitkieperen, niets lijkt nog te helpen. De laatste ronden kan ik zelfs niet meer neerzitten omdat ik in beide benen constant krampen heb.

Ik draai laatste op met 15 voor de 6de plaats en ik heb nog even een goed moment en kan me toch nog 15de spurten. Toch weer een mooie uitslag voor eigen volk en een geslaagde trainingsdag. Vandaag afspraak in Boezinge.