Koers 1.12 Lichtervelde

21 July 2018

Snikhete dag vandaag terug in Lichtervelde. Door de afschaffing van de zaterdagkoers in thuisstad Izegem op de Bosmolens, moest ik dus naar Lichtervelde trekken. Toch wel jammer, wetende dat we toch ieder jaar met het ganse gezin naar de Bosmolens trekken voor verschilllende activiteiten. Maar soit, in Lichtervelde waren dus heel wat extra coureurs. Gisteren had ik ook voor een eerste keer opnieuw mijn knie getest met een goede afloop. Ik was gestart met een kleine lus en het zijn er ineens toch 16km lopen geworden. De plannen voor deze zomer moeten dus nog niet opgeborgen worden, maar de plannen van vandaag toch misschien wel een beetje bijgesteld, want ik was toch behoorlijk stijf. Vandaar dat ik mij op de eerste rij posteerde voor de start, want de omloop leek nogal heel bochtrijk en met zoveel renners (87), toch gevaarlijk.

De eerste ronde rijd ik heel goed, ik ga zelfs constant in de aanval, maar ik moet dit met deze hitte toch bekopen. Ik zit dan wat te bekomen in het peloton, waar het gemakkelijk toeven is, maar laat me een beetje in slaap wiegen. Toen ik met een 12-tal wegrijd uit wat ik dacht dat het peloton was en na enkele ronden kon aansluiten bij een voorgaande groep, noemden ze ons opnieuw het peloton. Nu reden we met een 25-tal, reeds op een heel grote achterstand op nog 23 koplopers.

In deze hitte was het dan maar gewoon mee wat tempo onderhouden. Onze groep zou breken, maar ik dring niet meer aan. De eerste van 4 koersdagen, die ik als een soort van stage zie, was alleszins een goede training met een goed gevoel. Als één van de laatste word ik 45ste op 87. Morgen afspraak op de Bosmolens voor eigen volk.

Dank aan Pomer voor de foto!